FC Volendam O15 - FC Utrecht O15 0-2

Een belangrijke wedstrijd op het programma om de punten voor beide teams. FCU zette goed druk op de helft van Volendam. Het werd dan ook snel in de 8e minuut 1-0 voor de FCU na een foute terugspeelbal van de thuisploeg. FCU bleef de druk hoog houden op de tegenpartij. De kansen om de score uit te bouwen kwamen er.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Vlak voor tijd de 0-2 en de punten waren binnen. Een flinke plus voor het hele team vandaag. Volgende week AZ thuis.

FC Utrecht O14 - FC Groningen O14 2-4

FCU begon deze wedstrijd met het creëren van twee zeer goede mogelijkheden. Ook in deze wedstrijd wisten we de kansen niet te benutten en al snel daarna wist FC Groningen het initaitief naar zich toe te trekken. FCU maakte te vaak onnodige overtredingen en wist zich niet meer onder de druk van Groningen uit te voetballen. In plaats van de zijkanten te zoeken bij het uitverdedigen bleven we volharden in ballen door het midden. In de 16e, 26e minuut en de laatste minuut voor de rust wist FC Groningen wel te scoren en met een 0-3 achterstand werd de kleedkamer opgezocht.

Na de rust direkt weer een goede mogelijkheid voor FCU, maar ook deze kans werd niet benut. FCU wist nu wel beter Groningen onder druk te houden en na tien minuten in de tweede helft te scoren: 1-3.
Door met veel druk naar voren te  spelen en nu wel meer gebruik te maken van de zijkanten, werd de aansluitingtreffer gezocht.  Een penalty voor Groningen in de 53e minuut zette het scorebord op 1-4.
FCU bleef de aanval zoeken en scoorde nog in de 58e minuut. Eindstand 2-4

Foto's: Ron van Dongen