FC Utrecht O16 - FC Groningen O16 1-0

Bij voorbaat wisten we dat al dit een lastige tegenstander zou zijn. Tijdens de wedstrijd werden onze vernoedens bevestigd. Toch had FCU het initiatief maar bleef het moeilijk om kansen te creëeren. In de eerste helft ging het gelijk op en kregen beide teams een aantal kleine kansjes.

De tweede helft zette FCU meer druk op de bal en zette eerder druk. Dit resulteerde in het feit dat FC Groningen het moeilijker kreeg achteruit werden gedrongen. Toch bleef het wat aan de magere kant met kansen, maar door een prachtige genomen vrije trap kwam FCU op een verdiende voorsprong. FCU bleef druk op de bal zetten maar FC Groningen gaf ook iets meer druk wat resulteerde in een enorme kans in de extra tijd. De bal ging gelukkig via de paal niet in het doel.

FC Utrecht O15 - AFC O15 0-0

FCU speelde vandaag tegen een nog ongeslagen AFC. FCU had het meeste balbezit en probeerde de wedstrijd te domineren. AFC kwam er vooral uit met lange ballen en door counters te spelen. Ondanks het vele balbezit van FCU kreeg AFC de beste kansen. Deze werden echter niet benut. FCU werd zelf voornamelijk gevaarlijk uit standaardsituaties.

De tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld niet. FCU had de intenties om te voetballen en ging vol voor de drie punten. Trainer Ab Plugboer haalde zelfs een verdediger eruit en bracht een extra aanvaller. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd legde de speler van FCU de bal terug en werd de bal binnengeschoten. Een glaszuiver doelpunt, uit een prachtige aanval, maar helaas werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Beide ploegen kregen nog een aantal mogelijkheden maar gescoord werd er niet. Zodoende eindigde de wedstrijd in een 0-0 eindstand.

FC Utrecht O14- AZ O14 2-2

FCU begon dramatisch aan de wedstrijd. Na drie minuten kwam AZ door een strafschop met 0-1 aan de leiding door een domme overtreding in het strafschopgebied. Ook na de 0-1 bleef FCU niet spelen naar de intenties. Geen lef en passie. FCU speelde de bal steeds naar de verkeerde kleur. Na 20 minuten kwam FCU wat beter in hun spel, wat resulteerde in één kans tijdens de eerste helft. AZ bleef de betere ploeg en kwam net voor rust verdiend op een 0-2 voorsprong.

In de rust wisselde trainer Marcel van der Net twee keer en mede hierdoor kwam FCU de tweede helft beter uit de startblokken. FCU zette vroeg druk en zette AZ vast. In de 42e minuut scoorde  FCU dan ook verdient de aansluitingstreffer 1-2. De spelers hadden er geloof in en gingen op zoek naar de gelijkmaker. AZ bleef via de counter gevaarlijk. Na een goede en snelle aanval werd een speler van FCU in het strafschopgebied onderuit gehaald en maakte FCU middels de strafschop de dikverdiende 2-2. In de laatste tien minuten kreeg FCU nog enkele goede mogelijkheden om de drie punten in Utrecht te houden, maar gezien de gehele wedstrijd was 2-2 een terechte uitslag.

ADO Den Haag O12- FC Utrecht O12 2-2

Deze tegenstander kenden wij al van de voorbereiding. Het werd weer tijd voor drie punten. Zo begon FCU ook en maakten na al 22 seconden de 1-0 (ja, u leest het goed, na 22 seconden). Het doelpunt was een schoolvoorbeeld van vroeg druk zetten, waar hard op getraind wordt. FCU bleef doorzetten en dit leverde een aantal kansen op, maar het ontbrak aan de goede eindpass of de juiste keuze. Anders hadden we de eerste helft met 0-3 voor kunnen staan.

Na de rust werkte de weergoden niet mee en het kwam met bakken uit de hemel zetten. FCU bleef voetballen op de manier waarmee ze begonnen waren. Helaas kregen we een doelpunt om de oren van ADO. FCU bleef proberen om de drie punten binnen te slepen en maakte ook meer dan verdiende de 1-2. Helaas was dit niet de einduitslag. In de laatste minuut maakte ADO de onverdiende gelijkmaker. FCU had meer verdient deze wedstrijd!

FC Utrecht O10 - PSV O10 (Twin Games)

De Twin Games wedstrijd tegen PSV begon om 9.30 uur en dat betekende dat de jongens en ouders zich in alle vroegte op Zoudenbalch moesten melden. Er werd voor de tweede keer deze competitie tegen PSV gespeeld. Thuis hadden we PSV meer dan goed partij geboden, vandaag in Eindhoven lukte dat maar één team van FCU. Bij het andere team wilde het maar niet lukken. Het was niet omdat er geen inzet werd getoond. Het lukte helaas niet om met elkaar als team zo te voetballen, dat de individuele kwaliteiten goed tot hun recht kwamen. In het andere team klopte het allemaal beter. Er werd met veel meer druk naar voren gespeeld, waardoor het verdedigend en aanvallend beter stond.