De nationale ploeg van Australië, met Tommy Oar in de basis, speelde teleurstellend gelijk met 1-1 tegen Japan. In de 82ste minuut zette Oar, bekroond tot man van de wedstrijd, de Australiërs op een 0-1 voorsprong. Het doelpunt van de FC Utrecht-middenvelder was echter niet genoeg om de drie punten te pakken in Japan. In de blessuretijd benutte Keisuke Honda een penalty waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

Het blijft spannend in poule B. Japan staat fier aan kop met veertien punten. De strijd om de tweede plek wordt beslist in de aankomende duels. Australië komt door het gelijkspel op een puntentotaal van zeven en staat op de tweede plek. Jordanië staat derde met eveneens zeven punten. Oman en Irak staan later op de dag tegenover elkaar.

Australië speelt op eigen veld nog tegen Jordanië (11/06) en Irak (18/06), en houdt hiermee plaatsing als nummer twee in de groep in eigen hand.