Een goed optreden ten spijt stond Tommy Oar woensdagavond in het Braziliaanse Porto Alegre met lege handen. Met de nationale ploeg van Australië ging de aanvaller van FC Utrecht met 2-3 onderuit tegen het Nederlands Elftal. Dat had, na een wervelend optreden tegen Spanje tijdens de eerste speeldag, de handen vol aan de Socceroos die knokten voor wat ze waard waren.

FC Utrecht-flankspeler Oar startte opnieuw in de basis van het team van bondscoach Ange Postecoglou en speelde een goede wedstrijd. Met scherp aangesneden corners, vrije trappen en voorzetten wist hij de defensie van Oranje met regelmaat aan het wankelen te brengen. Zeker halverwege de tweede helft, toen hij de bal afspeelde aan Mathew Leckie. Die kon de bal bij de tweede paal echter niet binnenwerken, waarna uit de tegenstoot Memphis Depay de 2-3 scoorde. In de 77ste minuut werd Oar vervangen door Adam Taggart.

Arjen Robben schoot Nederland naar een 0-1 voorsprong. Daarna zetten Tim Cahill (volley) en Mile Jedinak (strafschop) de wedstrijd letterlijk en figuurlijk op z'n kop (2-1). Oranje herpakte zich en legde, via goals van captain Robin van Persie en invaller Depay, de Aussies alsnog over de knie: 2-3.

Voor de Socceroos resteert nog één duel in de groepsfase van het WK. Daarin nemen de Australiërs het op tegen regerend wereldkampioen Spanje.