Tien weetjes over FC Utrecht - Willem II

18 augustus 2017

Zondag weer Eredivisievoetbal in Stadion Galgenwaard!

De laatste 9 keer dat FC Utrecht in Stadion Galgenwaard tegen Willem II speelde, bleven de 3 punten steeds in Utrecht.

Alleen tegen RKC Waalwijk (12 stuks) en Excelsior (10 maal) won FC Utrecht in het verleden meer achtereenvolgende thuiswedstrijden in de Eredivisie.

Willem II heeft in de Eredivisie op dit moment alleen tegen PSV een langere reeks nederlagen staan: 14 in getal.

De laatste keer dat Willem II in Utrecht van de plaatselijke FC won? Dat was in 2006. En toen was het ook meteen goed raak: het werd 1-4 voor de Tricolores.

FC Utrecht begon het Eredivisieseizoen met een 0-3 uitzege op ADO Den Haag. In de laatste 17 seizoenen startte FC Utrecht 1 keer met 2 zeges in de eerste 2 wedstrijden. Dat was in het seizoen 2009/2010.

Willem II ging vorige week met 1-2 onderuit tegen Excelsior. In de voorgaande 5 seizoenen waarin de Tilburgers in de Eredivisie uitkwamen, won de ploeg geen enkele keer op speeldag 1 of 2.

FC Utrecht won de laatste 4 Eredivisieduels die het speelde en evenaart bij winst op de Tilburgers het clubrecord van 5 overwinningen op rij. Dat dateert van 2000.

Van de laatste 8 Eredivisiepartijen die Willem II afwerkte, verloren de Brabanders er 7.

Fran Sol kan de eerste speler worden sinds (voormalig FC Utrecht-spits) Frank Demouge in 2008/2009 die zowel in speelronde 1 als speelronde 2 tot scoren komt namens Willem II.

Cyriel Dessers scoorde 2 keer bij zijn Eredivisiedebuut namens FC Utrecht. Hij kan na Henk Schouten, Coy Koopal, Bram Appel en Abe Lenstra de vijfde speler worden met minimaal 2 goals in elk van zijn eerste 2 Eredivisieduels. 

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres