Ten Hag: 'We gaan naar Zwolle toe om een goal te maken'

11 mei 2016

Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht blikt vooruit op de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

FC Utrecht kruist morgenavond (donderdag) de degens met PEC Zwolle. De heenwedstrijd van de halve finale van de play-offs om Europees voetbal begint in het IJsseldelta Stadion om 20.45 uur. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag van het als vijfde geëindigde FC Utrecht over de aanstaande krachtmeting met de nummer acht uit Zwolle.

“Je merkte na de wedstrijd van zondag een ontzettende teleurstelling”, vertelde Ten Hag over het gevoel dat heerste na de 1-3 nederlaag tegen AZ, waardoor de Alkmaarders vierde eindigden en de Utrechters als vijfde. Waardoor het FC Utrecht is dat als hoogst geplaatste ploeg aan de play-offs om Europees voetbal begint. “Die teleurstelling moet je relativeren. ‘Tegen AZ moeten we het onmogelijke toch mogelijk maken’, zei ik vooraf. Dat lukte niet. De spelers kon niets verweten worden. Die hadden keihard gewerkt.”

Goal maken
De balans na 34 speeldagen? Plek 5: FC Utrecht. “Vijfde in de competitie, de bekerfinale gespeeld: dit is één van de beste seizoenen uit de geschiedenis van de club”, wijst Ten Hag op de feiten. “Dan moet je juist constateren dat er een reuzenstap vooruit is gezet. Dat we nu in de play-offs om Europees voetbal spelen, is prachtig. Bij de drie andere clubs die zich plaatsten voor de play-offs, ging de vlag uit. Wij hebben het voordeel van de hoogst geplaatste ploeg, spelen de eerste wedstrijd uit en het tweede duel thuis. Wij gaan naar Zwolle toe om een goal te maken.”

‘Dat gaan we weer doen’
Ten Hag heeft, met zijn technische staf, met name in de defensie een moeilijke puzzel te leggen. Naast de langdurig geblesseerde achterhoedespelers Sean Klaiber, Kevin Conboy en Jeff Hardeveld ontbreken tegen PEC Zwolle namelijk ook Timo Letschert, Ruben Ligeon en Louis Nganioni vanwege blessures. Ramon Leeuwin, die in het duel met AZ uit voorzorg werd gewisseld, kan morgen waarschijnlijk wél in actie komen. “We hebben een brede selectie en doen het met de spelers waarover we beschikken”, zegt Ten Hag.” Vaker dit seizoen hebben we blessures opgevangen. Dat gaan we nu weer doen.”

Tastbaars
“Want”, gaat Ten Hag verder, “ook al moeten we de teleurstelling van afgelopen zondag relativeren, we willen graag iets tastbaars. Die druk is er, ook al hadden we voorafgaand aan dit seizoen voor plek vijf en een bekerfinale allemaal direct getekend.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres