Ten Hag: 'Thuispubliek mooie dingen laten zien'

9 december 2016

Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar.

FC Utrecht neemt het zondag in Stadion Galgenwaard op tegen Heracles Almelo. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag over het laatste thuisduel van 2016, dat zondag om 14.30 uur begint.

“Wij zijn verder dan vorig jaar. Wij zijn beter geworden.” Dat betekent heel wat, maar niet dat FC Utrecht in de vierde versnelling het duel met de Heraclieden benadert. Integendeel. Volle vaart vooruit, dat is het enige wat kán, wat ís. “Het gaat in deze fase van het seizoen om positioneren op de ranglijst. In dat proces kunnen we zondag weer een belangrijke stap zetten.”

Stijgende lijn
En in dat proces wérden de voorbije weken al de nodige stappen gezet. De recente vorm van FC Utrecht is uitstekend. Op de ranglijst van de Eredivisie zet niet één team een dusdanige stijgende lijn neer als de FC uit de Domstad.

‘Doorbijten’
Toch zit er nog rek in de ploeg, weet Ten Hag. Eén van de aandachtspunten: toeslaan wanneer het kan. Genadeloos zijn. “We moeten de momenten herkennen waarop we directer kunnen en moeten spelen”, legt Ten Hag uit. “En we moeten van de eerste tot en met de laatste tel bij de les blijven. We geven tegenstanders te vaak nog de mogelijkheid om te ontsnappen. Als je de tegenstander eenmaal op de rug hebt, dan moet je doorbijten.”

Momenten herkennen
“We moeten tegen Heracles Almelo 100 procent zijn om die ploeg op de rug te leggen”, stelt de oefenmeester van FC Utrecht. “Vervolgens moeten we de momenten herkennen waarop we doelgericht moeten zijn.”

‘Steeds beter accorderen’
Parallel aan de stijgende lijn van het team op de ranglijst, verloopt de ontwikkeling van het middenveld als geheel. “Het middenveld is vaak bepalend voor de dominantie die je hebt over de wedstrijd. Het gaat in ons team steeds beter accorderen; in alle linies, maar zeker ook op het middenveld”, licht Ten Hag toe. “Er zitten heel veel ingrediënten in ons middenveld die bij elkaar passen.”

Voluit gaan
FC Utrecht heeft in 2016 nog drie duels voor de boeg: Heracles Almelo-thuis, PEC Zwolle-uit en tot slot Roda JC Kerkrade-uit. “We staan voor een belangrijke laatste speelweek van het jaar. Die week willen we goed starten, dit jaar willen we goed afsluiten”, zegt Ten Hag. “We hebben het thuispubliek in 2016 mooie dingen laten zien. Dat moeten we nu ook doen. Nog één keer in Stadion Galgenwaard voluit gaan, óók om het publiek te bedanken voor de waardevolle wisselwerking dit jaar.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres