Terug van weggeweest: FC Utrecht Vrouwen

Terug van weggeweest bij FC Utrecht: een vrouwenvoetbaltak. De Utrechtse FC blaast het vrouwenvoetbal in Utrecht en omstreken met ingang van het seizoen 2023/2024 nieuw leven in.

FC Utrecht pakt hiermee de handschoen weer op die in 2014 werd neergelegd toen de club, die één van de zes eerste deelnemers was van de Eredivisie Vrouwen in 2007/2008, vanwege financiële redenen de stekker uit de vrouwentak trok.

“Wij vinden dat een grote, ambitieuze en belangrijke club als FC Utrecht moet staan voor professioneel voetbal voor mannen en vrouwen”, zegt Algemeen Directeur Thijs van Es van FC Utrecht. “En daarom komen wij nu, na enkele jaren van afwezigheid, terug op het vrouwenvoetbaltoneel. Vol ambitie en sterker dan ooit. Met trots kijken we terug naar onze vrouwenvoetbalroots en de pioniersrol die we hebben vertolkt, en vol enthousiasme gaan we voor een succesvolle toekomst in het vrouwenvoetbal.”

FC Utrecht zet in op deelname aan de Eredivisie Vrouwen vanaf het seizoen 2023/2024. De club verwacht hierover van de KNVB uiterlijk februari meer duidelijkheid te krijgen en heeft het volste vertrouwen in de plannen die zijn ontwikkeld en de toegevoegde waarde die FC Utrecht is voor de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland in het algemeen, en de regio Utrecht in het bijzonder.

“Dit keer gaan we het anders doen. Dit keer creëren we de droom voor meiden en vrouwen om zich oprecht thuis te laten voelen bij onze club”, aldus Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters van FC Utrecht. “We creëren een organisatie geheel geïntegreerd in de voetbalclub FC Utrecht, waarin meiden en jongens gelijke kansen krijgen en vrouwen zich net zo belangrijk voelen als onze mannen.”

Op de hoogte blijven van de FC Utrecht Vrouwen? Volg dan de gloednieuwe kanalen op Facebook en Instagram!

Academie

Bij FC Utrecht zullen vanaf oktober 2022 de eerste meiden tot aan 14 jaar oud in de huidige opleiding starten tussen de jongens. In het nieuwe jaar begint de trainingsgroep voor meiden tot aan 16 jaar. In het seizoen 2023-2024 start FC Utrecht met een beloften elftal en met een eerste elftal (zoals eerder vernoemd zijn we hiervoor in afwachting van de KNVB). 

De open trainingen zullen in mei 2023 plaats vinden. Op de hoogte blijven van onze open trainingen? Houd dan onze website, Instagram en Facebook pagina in de gaten! Hier zullen wij in januari meer informatie op plaatsen over wanneer de open trainingen zijn en hoe jij je kan aanmelden.

Vacatures

Voor nu zijn er geen vacatures bij de FC Utrecht Vrouwen. Echter, open sollicitaties kunnen worden verstuurd naar Sietske Staatsen (Coördinator Vrouwenvoetbal), via s.staatsen@fcutrecht.nl

Overige vragen

Bovenstaande informatie gelezen, maar toch nog vragen of interesse in een samenwerking? Stuur dan een mail naar Sietske Staatsen (Coördinator Vrouwenvoetbal). Gebruik hiervoor onderstaand contactformulier.

Contact opnemen?

Sietske Staatsen

Coördinator Vrouwenvoetbal

Heb je een vraag? Vul dan dit contactformulier in, dan wordt er contact met je opgenomen!