28.
Urby Emanuelson

Urby Emanuelson

Leeftijd 33 jaar
Nationaliteit Nederland
Positie Middenvelder

Statistieken Seizoen 2019 - 2020

Dit zijn de statistieken voor alle officiële Eredivisiewedstrijden, TOTO KNVB bekerwedstrijden en Europese wedstrijden van seizoen 2019 - 2020.

9

Gespeeld

0

Doelpunten

2

Assists

OVER URBY EMANUELSON

Het begon in Oostenrijk, tijdens een trainingskamp. Tijdens de oefenstage kreeg FC Utrecht er een voetballer bij, met als insteek dat hij zijn conditie bij de Domstedelingen op peil kon houden: Urby Emanuelson. Maar de samenwerking beviel. Wederzijds. En wel zodanig, dat het tot een contract kwam. “Hij is een liefhebber, heeft ambitie en brengt internationale ervaring mee. Dit gaat zijn uitwerking hebben in de groep, zowel op het veld als daarbuiten”, werd Emanuelson omschreven in het persbericht over zijn komst naar FC Utrecht.

In het begin van het seizoen 2018 werd het contract van Emanuelson opengebroken en verlengd tot medio 2020. “Urby is een speler die met zijn voetballend vermogen extra kwaliteit aan de selectie toevoegt. Dat wij al in dit stadium van deze jaargang zijn contract hebben verlengd, schept duidelijkheid en rust voor zowel de speler als de club en dat is bijzonder prettig”, zei Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht toen.

Emanuelson is Nederlands international. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax en speelde bovendien voor AC Milan, Fulham, AS Roma, Atalanta, Hellas Verona en Sheffield Wednesday.

Seizoen Elftal Wedstrijden Doelpunten Assists
2018/2019 Eerste Elftal 27 4 3
2017/2018 Eerste Elftal 38 0 4