Talents030

Talents030 is een project van U4U dat tot stand is gekomen met andere betaald voetbalclubs, EFDN en de Eredivisie. Talents030 is onderdeel van de Community Champions en gebruikt de sociale kracht van voetbal en sport als middel om jongeren tussen de 12 en 30 te bereiken en te betrekken in een uniek, op sport gebaseerd MDT-programma.

Doe je mee met Talents030? Dan ontdek je je talenten en doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Ook ontmoet je nieuwe mensen en maak je de samenleving sterker.

- Wat is Talents030? Een ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf waarbij je de samenleving sterker maakt.

- Binnen het programma wordt er gewerkt vanuit de methode ‘talent gericht werken’. Hierbij staan de jongeren met hun eigen talent en de individuele ontwikkeling hiervan centraal.

- Tijdens Talents030 leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Je krijgt een eigen begeleider, volgt trainingen die je zelf interessant vindt en krijgt vaak ook een certificaat. Handig voor je cv, bij het maken van bijvoorbeeld een studiekeuze, de volgende stap voor je toekomst of het vergroten van je netwerk.

Binnen zestien weken gaan jongeren aan de slag in groepsverband en volgen zij een traject binnen het stadion, waarin zij zich vrijwillig inzetten. Binnen deze weken gaan zij aan de slag met vaardigheden als communiceren, innoveren, ondernemen en het ontdekken van hun talenten. Dit doen we door bedrijfsbezoeken te organiseren, workshops te geven, stage-momenten te creëren binnen ons netwerk. Het uitgangspunt is om dit altijd in combinatie met sport te doen. De vaardigheden die aangeleerd worden brengen de jongeren in praktijk door het organiseren van buurtactiviteiten, wijktrainingen, en het toewerken naar de wedstrijden van FC Utrecht.

Aan het eind van het traject word je beloond met een erkent MDT-certificaat, dat mooi meegenomen is voor op je CV. Daarnaast ontvang je trainingskleding van FC Utrecht en wedstrijdkaarten van de club.
Wil jij jouw talenten ontdekken, nieuwe mensen leren kennen en iets doen voor de samenleving? En ben je tussen de 12 en 30 jaar oud en wil jij graag investeren in jezelf? Meld je dan aan voor Talents030 bij FC Utrecht!