Individueel U4U-traject

FC Utrecht staat midden in de samenleving. Wij zijn oprecht betrokken en maken de verbinding in de wijk, de stad en de regio. Wij benutten de kans om direct bij te dragen aan de fysieke, sociale en mentale ontwikkeling van onze supporters. De focus ligt hierin op mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze actief meedoen in de maatschappij. Bij de individuele U4U-trajecten wordt er via een plan op maat aan verschillende competenties gewerkt. Hierbij zal FC Utrecht als ‘spelersmakelaar’ optreden met als doel dat de ‘speler’ (de deelnemer) een transfer maakt richting de arbeidsmarkt.

Onze aanpak

Het individuele traject bestaat uit vier fases. Voorafgaand wordt de startsituatie bekeken en worden doelen gesteld, die samenkomen in een U4U-plan. De tweede fase staat in het teken van het oriënteren en het werken buiten FC Utrecht. In de vierde en laatste fase vindt de nazorg plaats en is er zo nodig een ‘sociaal vangnet.’ Tijdens alle fases van het traject komt sport en bewegen naar voren. Ben je lichamelijk fitter, dan word je mentaal ook sterker en fitter. Gedurende dit gehele traject heeft de deelnemer een eigen sociaal werkbegeleider.

Voor wie?

Het individuele traject is bedoeld voor mensen met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt en/of de maatschappij. Daarbij valt te denken aan statushouders, ex-gedetineerden, uitkeringsgerechtigden, WIA/WAJONG en PRO/VSO jongeren.

Uitstromen en nazorg

Doel van het traject is om de deelnemer duurzaam te laten uitstromen naar een betaalde baan, bijvoorbeeld door een contract van 7 maanden of langer waarbij de deelnemer geen aanspraak op de uitkering meer hoeft te maken. Wij bieden daarbij een lange nazorg. Dit doen wij door middel van het verstrekken van een seizoenkaart voor één of meerdere seizoenen. Hiermee kunnen wij structurele contactmomenten borgen.

Informatie en aanmelden

Ben je het zat om op de (reserve)bank te zitten en wil je weer in actie komen? Dan nodigt FC Utrecht jou uit om tijdens het individuele traject bij FC Utrecht te werken aan jouw werkzame toekomst! Meld je dan nu aan via de link bovenaan deze pagina! Of wil je meer informatie, neem dan contact op via het contactformulier.

Contact opnemen?

Eline Van Lankeren

Eline van Lankeren

Coördinator U4U

Neem contact op voor meer informatie en/of als je interesse hebt in het individuele traject.