Supportersvereniging FCU

SupportersVereniging FC Utrecht, ook wel ‘de SV’ of ‘SV FCU’ genoemd, is in 1981 opgericht en komt op voor de belangen van alle FC Utrecht-supporters. SV FCU heeft zo’n 5.500 leden en dat maakt SupportersVereniging FC Utrecht tot één van de grootste supportersverenigingen van Nederland.

SupportersVereniging FC Utrecht is een officiële geleding van de club. Door het goede contact met de club is het voor de SV eenvoudig haar mening kenbaar te maken bij de beleidsbepalers. SupportersVereniging FC Utrecht doet dit dan ook regelmatig en probeert zo een spreekbuis te zijn voor supporters van FC Utrecht.

Supportersvereniging FC Utrecht streeft er naar de volgende zaken voor haar leden te doen:

  • Optimale belangenbehartiging
  • Toegang tot het gezellige supportershome met regelmatig bekende artiesten en DJ’s
  • 5 x per seizoen het supportersblad FORZA Meet & Greets met de spelers van FC Utrecht
  • Regelmatig voorrang en kortingen op uit- en thuiswedstrijden van FC Utrecht
  • Feest- en Forumavonden
  • Diverse buitenactiviteiten

Lid worden kan via de website van supportersvereniging FC Utrecht.

Stichting True Support

Dat FC Utrecht geliefd is onder haar fans blijkt wel uit het feit dat naast de officiële Supportersvereniging ook nog de Stichting True Support bestaat. FC Utrecht-supportersorganisatie Stichting True Support is opgericht op 1 juli 2005 en heeft zo’n 1.200 donateurs. Hoewel True Support geen zetel in de Raad van Advies heeft, heeft FC Utrecht de stichting wel erkend als gesprekspartner en supportersvertegenwoordiger.

Stichting True Support richt zich met name op de gezinnen die met grote regelmaat Stadion Galgenwaard bezoeken. Zij zijn er voor iedereen die plezier heeft in het bezoeken van voetbalwedstrijden vanwege het voetbal. De beleving, de liefde voor de club en het respect voor de tegenstander en elkaar, zijn belangrijke waarden die zij nastreven.

Voor meer informatie, bezoek de website van True Support.