FC Utrecht is er voor iedereen.

FC Utrecht heeft een toegankelijk stadion. Stadion Galgenwaard beschikt namelijk over onder meer een Rolstoeltribune en een Blindentribune.

Wat houdt het vak 'Vanuit het Hart' in?

FC Utrecht biedt mensen met een speciaal verhaal de mogelijkheid om in Stadion Galgenwaard een wedstrijd te komen kijken. Speciaal voor hen is een deel van vak G op de hoofdtribune in gebruik genomen als Vak vanuit het Hart. Het Vak vanuit het Hart is gemakkelijk toegankelijk voor vrijwel elke doelgroep. Met slechts 8 treden zit je al op je plek in het stadion. Interesse? Neem contact op met via de contactmogelijkheid op Acties vanuit het Hart.

Wat houdt de Charity Box in?

De Charitybox wordt elke thuiswedstrijd door FC Utrecht ter beschikking gesteld aan supporters die om uiteenlopende redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De Charitybox van Stadion Galgenwaard biedt elke thuiswedstrijd plaats aan twaalf supporters. Ken je iemand die het verdient om een thuiswedstrijd op een bijzondere manier mee te maken? Neem contact op met via de contactmogelijkheid op Acties vanuit het Hart.

Wat houdt de Blindentribune in?

De Blindentribune, speciaal voor mensen met een visuele beperking, is gevestigd op rij 25 tot en met 30 van het tribunevak U op de Zuidtribune. Deze tribune is gemakkelijk bereikbaar via de lift in parkeergarage Q-park Galgenwaard (P3). Wie de Blindentribune bezoekt, krijgt bij het betreden van de tribune een headset overhandigd die reeds ingeschakeld staat op de juiste en bijbehorende frequentie (105.6 FM). Dat maakt het eenvoudig het verslag van onze speciale verslaggevers Bert Scheffer en Frans Evers live te volgen. Een toegangskaart voor de blindentribune kost 20 euro en dit is inclusief een begeleider. Zo’n ticket kan worden besteld door een mailtje te sturen naar ticketing@fcutrecht.nl.

Wat houdt de Rolstoeltribune in?

De Rolstoeltribune van Stadion Galgenwaard is te vinden op de Zuidtribune, rondom rij 30. De rolstoeltribune is gemakkelijk bereikbaar via de lift in parkeergarage Q-park Galgenwaard (P3). Let op: Parkeergarage Q-Park Galgenwaard (P3) is niet toegankelijk voor een rolstoelbus. De maximale doorrijhoogte is 2.00 meter.

Kom je met de rolstoelbus naar Stadion Galgenwaard dan kan deze, in overleg met FC Utrecht, worden geparkeerd op een nader te bepalen parkeerplaats. Dat kun je afstemmen door een mailtje te sturen naar ticketing@fcutrecht.nl. Ook kun je worden gebracht en gehaald bij het tankstation BP, tegenover het Westplein van Stadion Galgenwaard.

Op de Rolstoeltribune in Stadion Galgenwaard hebben wij maximaal 50 plaatsen beschikbaar voor rolstoelers, waarvan de meeste plaatsen zijn bezet door seizoenkaarthouders. Per wedstrijd zijn er - uiteraard - een aantal losse toegangskaarten voor de rolstoeltribune beschikbaar. Een kaartje voor jou en je begeleider kost 20 euro. Je kunt een kaart aanvragen door een mailtje te sturen naar ticketing@fcutrecht.nl. Let op: de begeleider neemt plaats achter de rolstoeler en heeft daarom (mogelijk) een beperkt zicht op het veld.

Kan ik gebruik maken van een lift?

Op wedstrijddagen kun je, als je in het bezit bent van een liftpas, van de lift gebruikmaken. Dit geldt zowel voor de lift in de Zuidtribune (toegankelijk via parkeergarage Q-park Galgenwaard P3) als voor de lift in de Westtribune (toegankelijk via het Westplein, tegenover tankstation BP).

Ben je vanwege medische of fysieke redenen niet (meer) in staat bent van de trap(pen) in Stadion Galgenwaard gebruik te maken, dan kun je een FC Utrecht liftpas aanvragen door een e-mail te sturen naar ticketing@fcutrecht.nl.

Bezoek je incidenteel wedstrijden van FC Utrecht, dan is het niet nodig een liftpas aan te vragen. Je kunt dan tot 48 uur voor de wedstrijd een dag-liftpas aanvragen via ticketing@fcutrecht.nl. Noem in het mailtje in elk geval je voor en achternaam, geboortedatum en voor welke wedstrijd je een liftkaartje aanvraagt.

FC Utrecht adviseert om mensen die moeilijk trappen lopen kaarten te kopen op de Noordtribune.