Goed voorbereid op pad

OPENBAAR VERVOER

Reis je vanaf Utrecht Centraal?

Je kunt dan onder meer gebruik maken van de FC Utrecht Shuttle. De FC Utrecht Shuttle is de busdienst vanaf Utrecht Centraal naar Stadion Galgenwaard en terug. Boven op het busplatform staat een medewerker van FC Utrecht die je kan verwijzen naar de opstaphalte, tevens zijn de bussen ook duidelijk herkenbaar aan het FC Utrecht-logo op de voor- en de achterruit.


De bussen vertrekken vanaf de halte D5 op Utrecht Centraal Jaarbeurszijde. De shuttlebus rijdt twee uur voor aanvang van de wedstrijd en stopt op de aanvangstijd van de wedstrijd. Na afloop rijdt de FC Utrecht Shuttle tot een uur na de wedstrijd vanaf de gebruikelijke halte voor het stadion naar Utrecht Centraal Station.


Om per bus naar het stadion- en terug – ter gaan, is een munt nodig. Deze munt kost 2 euro en is te koop bij de kaartverkopers bij de opstaphalte van de Shuttle Bus.

MET DE AUTO

Hoe kom ik bij Stadion Galgenwaard?

Om op wedstrijddagen het Stadion te bezoeken met de auto, dien je in het bezit te zijn van een geldige parkeerkaart. Zonder geldige parkeerkaart kun je er niet parkeren. Parkeren in de nabijgelegen wijken is niet toegestaan en kan alleen wanneer je in bezit bent van een bewonersembleem. Voer op je navigatie het volgende adres in en volg de borden van Stadion Galgenwaard:

 

Herculesplein 241,

3584 AA Utrecht

Waar kan ik parkeren?

Speelt FC Utrecht een thuiswedstrijd, dan geldt rondom Stadion Galgenwaard een strikt parkeerbeleid; bezoekers kunnen niet parkeren in de woonwijken rondom het stadion, op de Mytylweg en op de parkeerplaats van SV Kampong aan de Laan van Maarschalkerweerd. Zij worden verzocht zo veel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Bezoekers van thuiswedstrijden van FC Utrecht die toch met de auto komen, moeten een aangegeven parkeerroute volgen en in bezit zijn van een geldige parkeerkaart. Vanaf verschillende parkeerplaatsen in de omgeving van het stadion rijden pendelbussen van en naar Stadion Galgenwaard.

 

Parkeren in parkeergarage Q-Park Galgenwaard

Wil je dichterbij het stadion parkeren, dan is dit zo lang er beschikbaarheid is, mogelijk in de P3 garage Q-park Galgenwaard, onder het Conclusion-gebouw aan de westzijde van het stadion (nabij de Cityside). Wil je hier gebruik van maken, dan is het mogelijk om hier een abonnement voor te nemen of vooraf een losse e-parkeertickets voor aan te schaffen. Een losse e-parkeerticket kost 15 euro en is online te bestellen. Het is ook mogelijk om een seizoenparkeerkaart aan te schaffen, hiervan zijn de kosten 140 euro. Let op: de seizoenparkeerkaart is alleen geldig bij competitie- en bekerwedstrijden van het eerste elftal en niet bij Jong FC Utrecht.

 

Een parkeerkaart voor een wedstrijd is te koop op de informatiepagina van de wedstrijd, de komende wedstrijden vind je hier.

 

Parkeren op P1, P2 en P3

Uitsluitend bestuurders die in bezit zijn van een geldige parkeerkaart (P1 en P3) kunnen op de parkeerplaatsen van Stadion Galgenwaard parkeren. Ook hebben we parkeerplaatsen P2 tot onze beschikking bij de Kromhout kazerne. Deze zijn enkel voor intern gebruik.

 

Parkeren supporters bezoekende club (P-0)

Het parkeerdek is niet te voet te bereiken. Supporters met een auto(combi)-kaart en parkeerkaart P-0 volgen de volgende route:

 

Vanuit richting Den Haag/Rotterdam

Je volgt de A12 richting Utrecht. Vervolgens volg je de borden Arnhem/Ring Zuid. Vervolgens neem je de afslag Lunetten-Houten (afrit 18). De rotonde nemen, richting Lunetten. De Waterlinieweg volgen. Je neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Halverwege deze afrit rechtsaf het terrein op (P-0).

 

Vanuit richting Amsterdam

Je volgt de A2 tot knooppunt Oudenrijn. Vervolgens volg je de borden A12 - richting Arnhem/Ring Zuid. Vervolgens neem je de afslag Lunetten-Houten. De rotonde nemen, richting Lunetten. De Waterlinieweg volgen. Je neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Halverwege deze afrit rechtsaf het terrein op (P-0).

 

Vanuit richting Arnhem

Bij knooppunt Lunetten richting Utrecht/Nieuwegein aanhouden. Vervolgens richting Utrecht-Oost/Rijnsweerd/Lunetten volgen. Bij de rotonde rechtsaf richting Utrecht-Oost/Galgenwaard. De Waterlinieweg volgen. Je neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Halverwege deze afrit rechtsaf het terrein op (P-0).

 

Vanuit de richting Breda

Je volgt de A27 tot knooppunt Lunetten. Je neemt de afrit Centrum/Jaarbeurs (A12), na de afslag voeg je op de A12 in, hierna neem je direct de afslag Lunetten/Galgenwaard (afrit 18). Bij de rotonde rechtsaf richting Utrecht-Oost/Galgenwaard. De Waterlinieweg volgen. Je neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Halverwege deze afrit rechtsaf het terrein op (P-0).

 

Vanuit de richting Hilversum/Amersfoort

Bij knooppunt Rijnsweerd de A27 blijven volgen richting Den Haag A12 (Centrum/Jaarbeurs), na de afslag voeg je op de A12 in, hierna neem je direct de afslag Lunetten/Galgenwaard (afrit 18). Bij de rotonde rechtsaf richting Utrecht-Oost/Galgenwaard. De Waterlinieweg volgen. Je neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Halverwege deze afrit rechtsaf het terrein op (P-0).

Rijden er pendelbussen?

Er rijdt een FC Utrecht Parkeer Shuttle vanaf P+R De Uithof. Voor parkeren op P+R De Uithof dient bij aankomst bij de aanwezige automaat een een zogeheten combikaart gekocht te worden. Met dit kaartje, dat 5 euro kost, kan door maximaal vijf personen van de FC Utrecht Parkeer Shuttle gebruik worden gemaakt. P+R De Uithof bevindt zich aan de Universiteitsweg in Utrecht.

Heb je een bewonersembleem?

FC Utrecht toont als goede buur graag haar betrokkenheid om de parkeeroverlast in de woonomgeving van Stadion Galgenwaard te beperken.

 

Ook in het seizoen 2018/2019 worden, in overleg met de gemeente Utrecht, op zondagen de woonwijken met hekken en verkeersregelaars afgesloten. Deze wijkafzettingen worden 2,5 uur voor aanvang van de wedstrijd geplaatst en direct na aanvang van de wedstrijd weer weggehaald. Om de wijkafzettingen te kunnen passeren, dien je in bezit te zijn van een geldig bewonersembleem. Je komt daarvoor in aanmerking als je woont in een postcodegebied waar deze wijkafzettingen worden geplaatst.

 

Daarnaast geldt dat wanneer het desbetreffende gebied een betaald parkeren-zone is, je in het bezit dient te zijn van een door de gemeente verstrekte parkeerontheffing of je dient een oprit of garage aan huis te hebben.

 

FC Utrecht heeft een bestand met daarin de gegevens van alle bewoners die op basis van vorige seizoenen in aanmerking komen voor een bewonersembleem.

 

Heb je vragen/opmerkingen omtrent het bewonersembleem, of heb je een klacht, neem dan gerust contact op met bewonersembleem@fcutrecht.nl.

NIET-WEDSTRIJDDAGEN

Hoe kom ik bij het Stadion op niet-wedstrijddagen?

Rondom het stadion zijn diverse (betaalde) parkeerplaatsen beheerd en geëxploiteerd door Qpark. Ook met de bus is het stadion te bereiken. Plan hier je busreis naar Stadion Galgenwaard