Goed voorbereid op pad

Stadion Galgenwaard is te bereiken middels fiets, OV en de auto. Hieronder vind je meer informatie over de bereikbaarheid.

Let op, zondag 14 april rijdt de tram als pilot langs halte Stadion Galgenwaard. Hierdoor rijden er geen pendelbussen, maar kan je met de tram naar het Stadion. Hier vind je alle informatie.

Adres
Stadion Galgenwaard
Herculesplein 241
3584 AA Utrecht

Bekijk routebeschrijving

Samen rijden?

Via onderstaande widget vind je ritten waar je mee kan rijden naar een wedstrijd, of bied je een rit aan zodat er een supporter mee kan rijden!

Openbaar vervoer

Reis je vanaf Utrecht Centraal?

Je kunt dan onder meer gebruik maken van de FC Utrecht Shuttle. De FC Utrecht Shuttle is de busdienst vanaf Utrecht Centraal naar Stadion Galgenwaard en terug. De bussen zijn duidelijk herkenbaar aan het FC Utrecht-logo op de voor- en de achterruit.

De bussen vertrekken vanaf de halte C3 op Utrecht Centraal Jaarbeurszijde. De shuttlebus rijdt twee uur voor aanvang van de wedstrijd en stopt op de aanvangstijd van de wedstrijd. Na afloop rijdt de FC Utrecht Shuttle tot een uur na de wedstrijd vanaf de gebruikelijke halte voor het stadion naar Utrecht Centraal Station.

Om per bus naar het stadion- en terug – te gaan, is een kaartje nodig. Dit kaartje kost €3,- en is te koop bij de kaartverkopers bij de opstaphalte van de Shuttle Bus. Je kunt alleen betalen met PIN. Let op: dit kaartje is een retourbewijs, mocht je onderweg je kaartje kwijtraken, dien je opnieuw €3,- te betalen.

De shuttlebussen rijden niet bij wedstrijden van FC Utrecht Vrouwen en Jong FC Utrecht.

Met de auto

Hoe kom ik bij Stadion Galgenwaard?

Om op wedstrijddagen het stadion te bezoeken met de auto, dien je in het bezit te zijn van een geldige parkeerkaart. Zonder geldige parkeerkaart kun je er niet parkeren. Parkeren in de nabijgelegen wijken is niet toegestaan. Voer op je navigatie het volgende adres in en volg de borden van Stadion Galgenwaard:

Herculesplein 241,
3584 AA Utrecht

Waar kan ik parkeren?

Speelt FC Utrecht een thuiswedstrijd, dan geldt rondom Stadion Galgenwaard een strikt parkeerbeleid; bezoekers kunnen niet parkeren in de woonwijken rondom het stadion, op de Mytylweg en op de parkeerplaats van SV Kampong aan de Laan van Maarschalkerweerd.

Parkeren in parkeergarage Q-Park Galgenwaard (P3)
Wil je dichtbij het stadion parkeren, dan is dit zo lang er beschikbaarheid is, mogelijk in de P3 garage Q-Park Galgenwaard onder het Conclusion-gebouw aan de westzijde van Stadion Galgenwaard (nabij de Cityside). Wil je hier gebruik van maken? Dan is het mogelijk om een Parkeerseizoenkaart te nemen of losse e-parkeertickets aan te schaffen. Let op: de Seizoenparkeerkaart is alleen geldig bij competitie- en bekerwedstrijden van het eerste elftal en niet bij Jong FC Utrecht.

Een parkeerkaart voor een wedstrijd is te koop op de informatiepagina van desbetreffende wedstrijd, de komende wedstrijden vind je hier.

Parkeren op P1, P2 en P3
Uitsluitend bestuurders die in bezit zijn van een geldige parkeerkaart (P1, P2 en P3) kunnen op de parkeerplaatsen van Stadion Galgenwaard parkeren.

Gratis parkeren op P4
Kom je met de auto en heb je geen geldige parkeerkaart voor P1, P2 of P3? Dan kun je gratis parkeren op het Utrecht Science Park op de parkeerterreinen P4 (Adres: Sorbonnelaan 15). Vanaf deze parkeerterreinen is het ongeveer 15 minuten lopen naar het stadion. Daarnaast rijdt er vanaf deze parkeerterreinen ook een gratis pendelbus naar en van het stadion.

P4 is niet open bij wedstrijden van FC Utrecht Vrouwen en Jong FC Utrecht. Niet bij de wedstrijden in Stadion Galgenwaard en ook niet op Sportcomplex Zoudenbalch.

Rijden er pendelbussen?

Vanaf het parkeerterrein P4 rijden er iedere thuiswedstrijd pendelbussen naar en van Stadion Galgenwaard. Vanaf het seizoen 2023/2024 wordt er tijdens thuiswedstrijden van FC Utrecht, in ieder geval tot aan het eind van dit seizoen, gestart met een pilot waarbij gratis pendelbussen worden ingezet tussen P4 en Stadion Galgenwaard.

Ook rijden er pendelbussen van en naar Utrecht Centraal. Hier kun je opstappen bij halte C3. Ook hier kost een kaartje €3,- en kan er alleen met pin betaald worden.

De pendelbussen rijden niet bij wedstrijden van FC Utrecht Vrouwen en Jong FC Utrecht.

Met de fiets

Is er een fietsenstalling rondom Stadion Galgenwaard?

Bij iedere thuiswedstrijd van FC Utrecht is er de mogelijkheid om je fiets te stallen. Dit is mogelijk op de kruising van de Weg tot de Wetenschap & Laan van Maarschalkerweerd. Deze fietsenstalling is 2,5 uur voorafgaand aan ieder thuisduel geopend en sluit 2 uur na afloop van het duel. De fietsenstalling biedt plaats aan 600 fietsen en tijdens openingstijden zullen er altijd beveiligers aanwezig zijn.

De fietsenstalling is er bij wedstrijden van het Eerste Elftal Mannen en de FC Utrecht Vrouwen in Stadion Galgenwaard.

Uitsupporters

Welke parkeermogelijkheid is er voor uitsupporters?

Parkeren supporters bezoekende club (P-0)

Het parkeerdek is niet te voet te bereiken. Supporters met een auto(combi)-kaart en parkeerkaart P-0 volgen de volgende route:

Vanuit richting Den Haag/Rotterdam

Je volgt de A12 richting Utrecht. Vervolgens volg je de borden Arnhem/Ring Zuid. Vervolgens neem je de afslag Lunetten-Houten (afrit 18). De rotonde nemen, richting Lunetten. De Waterlinieweg volgen. Je neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Halverwege deze afrit rechtsaf het terrein op (P-0).

Vanuit richting Amsterdam

Je volgt de A2 tot knooppunt Oudenrijn. Vervolgens volg je de borden A12 - richting Arnhem/Ring Zuid. Vervolgens neem je de afslag Lunetten-Houten. De rotonde nemen, richting Lunetten. De Waterlinieweg volgen. Je neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Halverwege deze afrit rechtsaf het terrein op (P-0).

Vanuit richting Arnhem

Bij knooppunt Lunetten richting Utrecht/Nieuwegein aanhouden. Vervolgens richting Utrecht-Oost/Rijnsweerd/Lunetten volgen. Bij de rotonde rechtsaf richting Utrecht-Oost/Galgenwaard. De Waterlinieweg volgen. Je neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Halverwege deze afrit rechtsaf het terrein op (P-0).

Vanuit de richting Breda

Je volgt de A27 tot knooppunt Lunetten. Je neemt de afrit Centrum/Jaarbeurs (A12), na de afslag voeg je op de A12 in, hierna neem je direct de afslag Lunetten/Galgenwaard (afrit 18). Bij de rotonde rechtsaf richting Utrecht-Oost/Galgenwaard. De Waterlinieweg volgen. Je neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Halverwege deze afrit rechtsaf het terrein op (P-0).

Vanuit de richting Hilversum/Amersfoort

Bij knooppunt Rijnsweerd de A27 blijven volgen richting Den Haag A12 (Centrum/Jaarbeurs), na de afslag voeg je op de A12 in, hierna neem je direct de afslag Lunetten/Galgenwaard (afrit 18). Bij de rotonde rechtsaf richting Utrecht-Oost/Galgenwaard. De Waterlinieweg volgen. Je neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Halverwege deze afrit rechtsaf het terrein op (P-0).

Niet-wedstrijddagen

Hoe kom ik bij het Stadion op niet-wedstrijddagen?

Rondom het stadion zijn diverse (betaalde) parkeerplaatsen beheerd en geëxploiteerd door Qpark. Ook met de bus is het stadion te bereiken. Plan hier je busreis naar Stadion Galgenwaard