Sportcomplex Zoudenbalch voortaan rookvrij

13 januari 2018

‘Samen het goede voorbeeld geven.’

Sportcomplex Zoudenbalch, de trainings- en jeugdaccommodatie van FC Utrecht, is met ingang van dit jaar rookvrij. Die maatregel sluit naadloos aan bij het gezamenlijke streven van de club en hoofdsponsor Zorg van de Zaak om van Utrecht de meest vitale en gezonde regio van Nederland te maken.

Roken is voortaan dus uit den boze binnen de poorten van Sportcomplex Zoudenbalch. Wie er te gast is en toch een sigaret of sigaar wil opsteken, wordt verzocht dat buiten de poorten van de accommodatie en buiten het zicht van de sportende kinderen te doen. “Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk”, legt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. “Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Want ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door van Sportcomplex Zoudenbalch een rookvrije accommodatie te maken, voorkomen we dit.”

Het rookvrij maken van publieke ruimten en sportterreinen maakt deel uit van de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. Daarvan is het streven dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. “Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven”, aldus Zuidam. Meer informatie over het realiseren van een Rookvrije Generatie is te vinden op DEZE website.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres