Remise in Zwolle voor Jong FC Utrecht

28 oktober 2014

Utrechtse beloften spelen in vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong PEC Zwolle gelijk: 2-2.

Jong FC Utrecht heeft in een vriendschappelijk duel met Jong PEC Zwolle gelijkgespeeld. In het IJsseldelta Stadion maakten de Zwolse talenten in de blessuretijd van een weinig verheffende wedstrijd de gelijkmaker: 2-2.

Een A4-formaat kladblok is bij de wedstrijd Jong PEC Zwolle - Jong FC Utrecht niet nodig, voor zij die de kansen die zich voordoen willen noteren. Nee, A5 voldoet tijdens dat duel toch zeker. Al wordt er aardig en bij vlagen zelfs goed voetbal gespeeld; vaak aan de bak hoeven de sluitposten Nick Borgman en Mike Havekotte niet.

Badjeck twee keer kansrijk
De Zwolse goalie wordt in de vriendschappelijke wedstrijd tijdens de eerste helft twee keer serieus aan het werk gezet. In het eerste geval redt de keeper op uiterst effectieve, maar pijnlijke wijze. Een door Cedric Badjeck geschoten bal eindigt op het gelaat van de Zwollenaar, die even later Badjeck opnieuw dreigend ziet opdoemen voor zijn doel. De Utrechtse spits nadert evenals de als linksbuiten spelende tester Yeboah Yaw de bal en raakt die, wellicht door de twijfel over de bedoelingen van Yaw, maar half.

Rustige helft voor Havekotte
Havekotte op zijn beurt krijgt een paar rollertjes te verwerken, maar beperkt zich verder vooral tot meevoetballen en het verzorgen van de opbouw. Supersaves? Nee, die worden voor de pauze van de jeugdinternational niet verlangd.

Rappe 1-0, daarna snelle 1-1
Na de rust blijken beide ploegen een stuk efficiƫnter ten strijde te trekken. Al na drie minuten bolt het net. De Zuid-Afrikaanse jeugdinternational Fagrie Layak schiet de bal van dichtbij tegen Havekotte op, om vervolgens in de rebound de bal breed te leggen op Sabir Achefay. De invaller tikt de 1-0 binnen, maar van een Zwolse voorsprong is vijf minuten later al geen sprake meer. De bal gaat op de stip na een handsbal en vanaf elf meter tekent Badjeck voor de 1-1.

Hardeveld knikt 1-2 binnen
Halverwege het tweede bedrijf neemt Jong FC Utrecht de leiding. Darren Rosheuvel zwiert de bal vanuit een hoekschop voor het doel en de tamelijk veel vrijheid genietende Jeff Hardeveld knikt bekwaam de 1-2 binnen.

Laatste balcontact levert 2-2 op
Lang blijft die stand op het scorebord staan, maar in de blessuretijd van de tweede helft wordt het toch nog gelijk. Vanuit de draai, vanaf een meter of acht, neemt Kevin Mennega de bal vanuit de lucht op zijn wreef. Het resultaat is een verwoestende knal en de 2-2. Afgetrapt wordt er daarna niet meer. Met het allerlaatste balcontact van de wedstrijd wordt zodoende de eindstand bepaald.

Jong PEC Zwolle - Jong FC Utrecht 2-2 (0-0)
49. Sabir Achefay 1-0
54. Cedric Badjeck (strafschop) 1-1
67. Jeff Hardeveld 1-2
90+1. Kevin Mennega 2-2

Gele kaart: Mike Havekotte (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 200.

Scheidsrechter: Wilco Jansen.

Opstelling Jong PEC Zwolle:
Nick Borgman; Remon Kroes, Steven Pereira, Harry Edge (46. Max de Boom), Delvechio Blackson; Abdul Nury, Boris Rasevic (46. Sander van Looi), Christian Domingo (46. Ricardo Lourenzo); Onur Tekay (46. Sabir Achefay), Fagrie Lakay, Kevin Mennega.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Mike Havekotte; Yemaro Hoogdorp, Myenty Abena (56. Bryan Zwart), Jeff Hardeveld, Jordy van der Winden (72. Laurens van der Voort); Nassir El Aissati, Darren Rosheuvel, Erwin de Groot (46. Sofyan Amrabat); Hamza Boukhari (63. Remco van Wingerden), Cedric Badjeck, Yaw Yeboah.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres