Pronk: 'We hebben het prima gedaan'

2 december 2016

Trainer/coach Robin Pronk blikt terug op de zege van Jong FC Utrecht op FC Emmen.

Drie waardevolle punten stelde Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) veilig door FC Emmen te verslaan. Het werd 3-1 in het voordeel van de Utrechtse ploeg van trainer/coach Robin Pronk. FCUtrecht.nl sprak met de oefenmeester na afloop van de partij in Bunschoten-Spakenburg.

“Het was bijzonder prettig dat we op 2-0 kwamen”, vertelt Pronk in een drukke mixed zone. “Dat is het natuurlijk altijd, maar vandaag was het na een aantal weken van net niet, net wel erg prettig. Het zorgde voor extra vertrouwen.”

En niet alleen dat. Het dwong FC Emmen ook om de nodige omzettingen door te voeren. Na de rust zetten de Drenten volop aan. “Vandaag viel het allemaal een keer goed voor ons”, aldus Pronk. “We scoorden een keer uit een corner, we scoorden een keer vlak voor rust.”

“De penalty zorgde voor extra spanning in de slotfase.” Daar was Jong FC Utrecht prima tegen opgewassen. “We hebben het prima gedaan vanavond.”

In de eerste helft ging dat met voornamelijk veel goed voetbal. Na de break moest het op basis van strijdlust worden afgemaakt. “Uiteindelijk moet het met knokken en strijden. Met een verdediging waarin we diverse spelers misten, deden we dat goed. Ali (Ulusoy, red.) deed het prima. Tafari (Moore, red.) was ziek geweest deze week en zat er op het einde helemaal doorheen. Menno (Heus, red.) heeft het ook prima gedaan.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres