FC Utrecht heeft de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 1-2 gewonnen. Nana Asare scoorde al in de tweede minuut voor FC Utrecht. Joost Broerse zorgde nog in de eerste helft voor 1-1 en Elroy Pappot maakte in het begin van de tweede helft het winnende doelpunt.

Bij FC Utrecht was de vorige week geschorste Anouar Kali weer van de partij. Veel basisspelers ontbraken vanwege blessures of andere ongemakken. Hierdoor kregen Gévero Markiet, Kai Heerings en Elroy Pappot de kans om meer eredivisie-ervaring op te doen en stonden ook Leon de Kogel en Johan Mårtensson in de basiself van Jan Wouters. PEC Zwolle trad aan met Joost Broerse. De in Utrecht woonachtige verdediger speelde 108 wedstrijden voor FC Utrecht in de periode 2003-2007. De laatste keer dat PEC Zwolle – FC Utrecht werd gespeeld was ruim negen jaar geleden. Op 1 februari 2004  werd 1-1. Abdelhali Chaiat maakte het Utrechtse doelpunt.

Flitsende start
In een uitverkocht en zonovergoten IJsseldelta Stadion begon FC Utrecht uitstekend aan de wedstrijd. Na ruim een minuut stond de 0-1 al op het scorebord. Aanvoerder Nana Asare maakte het doelpunt nadat hij van ver door Mike van der Hoorn was aangespeeld. Kort daarna leek het gelijk te worden toen Fred Benson een lange bal mooi aannam en naast het doel van FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter schoot.

PEC Zwolle ging door met aanvallen. Een afstandsschot Rochdi Achenteh ging over en Ruiter stopte een hard schot van de opkomende Darryl Lachman. Na ruim een kwartier spelen maakte Ruiter een kopbal van Youness Mokhtar onschadelijk en kort daarna kreeg Denni Avdic vlak voor de doellijn een grote kans. Dave Bulthuis hield hem van het scoren af. Bij die actie raakten beide spelers geblesseerd. Avdic werd dan ook kort daarna gewisseld.

1-1
In de 18e minuut kreeg PEC Zwolle loon naar werken en maakte gelijk. Het was nota bene de oud-Utrechter Joost Broerse die met een hard afstandsschot scoorde nadat een Zwolse aanval afgeslagen leek te zijn. Na ruim een half uur spelen belandde een vrije trap van Jens Toornstra op de hand van een PEC Zwolle verdediger. Scheidsrechter Dennis Higler gaf geen strafschop en liet doorspelen.

Omhaal
Vlak voor rust voorkwam Kai Heerings een Zwols doelpunt door met een fraaie omhaal de bal vlak voor de doellijn weg te werken. Tegelijkertijd probeerde Mike van der Hoorn de bal weg te koppen en kreeg daardoor de schoen van Heerings vol op het gezicht. Van der Hoorn moest het veld, met een kapotte lip, geblesseerd verlaten en werd vervangen door Jan Wuytens.

1-2
In het begin van de tweede helft nam FC Utrecht het initiatief en dat had al na tien minuten succes. De in de basis debuterende Elroy Pappot kreeg op de rand van het strafschopgebied de bal van Toornstra. De jonge aanvaller zette goed door en schoof de bal in de verre hoek achter PEC-doelman Diederik Boer: 1-2. Daarna verdedigde FC Utrecht de voorsprong met man en macht en soms ook met enig geluk. Er ontstonden hachelijke momenten voor het Utrechtse doel, maar de verdediging hield stand. Romano van der Stoep kreeg in de 67e minuut een grote kans om de voorsprong zelfs uit te bouwen, maar hij kwam net een teenlengte te kort om de bal in het doel te glijden. Even later schoot Pappot in het zijnet.

Ondanks dat PEC in de slotfase bleef aandringen op de gelijkmaker, bleef het 1-2. FC Utrecht liet net als vorige week zien dat ook met een sterk verjong elftal gewonnen wordt.