FC Utrecht O10 - FC `s Gravenzande O10 3-4

Vandaag speelden we thuis een oefenwedstrijd tegen `s Gravenzande E2, omdat het een oefenwedstrijd was speelden we drie keer twintig minuten. FC Utrecht O10 begon sterk aan de wedstrijd en dat was ook te zien aan de kansen die FC Utrecht in de eerste tien minuten kreeg. De keeper van `s Gravenzande zag een schot van de zijkant net naast gaan en moest vervolgens zelf in actie komen om een goed schot van de spits van FC Utrecht te stoppen. Toch was het `s Gravenzande die op een 0-1 voorsprong kwam. Een hard schot kon niet helemaal weg gewerkt worden en via de rebound ging de bal erin. Fc Utrecht zocht gelijk weer de aanval en bleef kansen creĆ«ren en kwam net voor de eerste pauze komt op gelijke hoogte, 1-1.

In de rust werden even wat aandachtspuntjes aangestipt en gewisseld en na vijf minuten rust kon er weer gespeeld worden. Dit maal is het `s Gravenzande dat sterk begint en heel snel na de rust weer op een 1-2 voorsprong komt. FC Utrecht zoekt gelijk weer de aanval maar `s Gravenzande komt op 1-3 voorsprong na een goede voorzet en mooie kopbal in de kruising, onhoudbaar voor de keeper. Nu was het weer de beurt aan FC Utrecht om te voetballen, door goed samenspel en mooie combinaties kreeg FC Utrecht weer een paar kansen. In korte tijd gingen er twee schoten net over en werd ook een keer de lat geraakt. Voor de tweede pauze kreeg `s Gravenzande nog een kans, maar het harde schot werd goed klemvast gepakt door de keeper van FC Utrecht. Daarna was het tijd voor de tweede rust periode.

Na de rust was het FC Utrecht dat uit de startblokken vloog, en binnen de minuut kreeg FC Utrecht al een kans, maar de keeper van `s Gravenzande kan de bal nog net over de goal tikken. Ondanks de gemiste kans bleef FC utrecht goed voetballen en scoren de verdiende aansluitingstreffer, 2-3. Het spel ging lekker heen en weer en `s Gravenzande kreeg snel na het doelpunt de kans om het verschil weer op twee doelpunten te maken. Echter door goed verdedigend werk werd de bal net voor de lijn weggehaald. Het was FC Utrecht die de gelijkmaker maakte en de stand gelijk trok naar 3-3. De laatste tien minuten van de wedstrijd gingen in en aan de hand van een mooie slalom kwam `s Gravenzande weer voor te staan met 3-4. FC Utrecht kreeg nog wel de kansen om de gelijkmaker te scoren, zo werd een corner bijna in eigen goal geschoten en ging een hard schot net over, maar de stand bleef onveranderd.
Foto`s: Ron van Dongen