Vandaag de wedstrijd tegen de koploper uitvoering competitie PSV O17. Het is een prachtige zonnige dag, het hoofdveld ligt er picobello bij dankzij veldmeester Wim die het gras nog even kort gemaaid en gesproeid heeft. Kortom de omstandigheden zijn prima voor een mooie wedstrijd. FC Utrecht O17 treedt aan zonder de geblesseerde aanvaller Melih Junizov. Om 14.30 uur klinkt het fluitsignaal van Scheidsrechter de Vink, PSV O17 komt na 8 minuten al op een snelle voorsprong, 0-1 voor de Eindhovenaren. FC Utrecht O17 heeft moeite het spel naar zich toe te trekken, PSV O17 domineert, in de 36e minuut een gevaarlijke aanval van PSV O17 hieruit volgt een schot die gepareerd wordt door keeper Luca Neu. Niet veel later krijgt PSV O17 een corner, oud-FC Utrecht speler Austyn Jones die dit seizoen gecontracteerd is door PSV kopt de 0-2 binnen. We gaan de rust in met een 0-2 voorsprong voor de Eindhovenaren.

In de rust wisselt trainer Kevin van Veen Kenji Goes voor Lebron Campagne. FC Utrecht O17 komt wat meer in balbezit maar echt dreigend is het niet. In de 58e minuut pakt een tackle van verdediger Youssif Dikeni verkeerd uit en vloert hiermee een speler van PSV O17 in het strafschopgebied van FC Utrecht O17. PSV O17 krijgt een penalty die wordt benut door Austyn Jones, 0-3. In de 70e minuut komt Remiyan Muthuccumaru erin voor Zois Karargyris. Trainer Kevin van Veen en zijn assistent Arno Arts proberen de schade te beperken en hopen wellicht op een klein wonder om het tij te keren tegen het sterke PSV O17. In de 76e minuut moeten de moegestreden Jahrnell Wijngaarde en Rayan El Miloudi plaats maken voor de verse krachten Mees den Hertog en Servahterio Steffens (beide FC Utrecht O16). FC Utrecht O17 probeert het wel maar echt gevaarlijk wordt het niet. Ook Mats van Engelen (FC Utrecht O16) mag zijn invalbeurt maken maar ook hij kan de uitslag op het scorebord niet veranderen. Eindstand 0-3.

Volgende week alweer de laatste competitiewedstrijd thuis op Zoudenbalch om 14.30 uur tegen FC Volendam O17.