Sylvia Smit nieuwe Hoofdtrainer Jong FC Utrecht Vrouwen

28 mei 2024

Voormalig international (106 caps) tekent voor één seizoen.

Sylvia Smit staat vanaf komend seizoen als Hoofdtrainer voor de spelersgroep van Jong FC Utrecht Vrouwen. De 37-jarige Smit, die als speelster 106 keer voor het Nederlands Elftal uitkwam, heeft zich voor één jaar verbonden aan de Utrechtse FC.

Als speelster komt Smit uit voor achtereenvolgens SETA, SC Stadskanaal, Oranje Nassau, Be Quick ’28, FC Twente, sc Heerenveen, PEC Zwolle, nogmaals sc Heerenveen en DTS Ede. Ze wint in 2005 en 2008 de beker, wordt in 2007 topscorer van de Hoofdklasse, is in 2009 en 2010 de grootste goalgetter van de Eredivisie en komt 106 keer uit voor de Oranje Leeuwinnen, waarvoor ze in totaal 30 doelpunten maakt.

In de laatste jaren van haar actieve loopbaan doet Smit al ervaring op in het trainersvak. Zo is ze actief voor Jong PEC Zwolle, Jong sc Heerenveen en, de afgelopen vijf jaar, bij de Onder 11 tot en met Onder 15-teams van het KNVB Jeugdplan. De voorbije jaargang combineert ze die rol met het zijn van assistent-trainer bij de Onder 16-jongensploeg van Vitesse.

“Ik ben super blij met het vertrouwen en de kans die ik krijg van FC Utrecht”, reageert Smit op haar aanstelling in de Domstad. “Ik heb direct gemerkt dat FC Utrecht een heel mooie en warme club is, die écht stappen vooruit wil maken in het vrouwenvoetbal. In het aan de slag gaan met de meiden van Jong FC Utrecht Vrouwen en het helpen van die talentvolle speelsters in hun ontwikkeling heb ik ontzettend veel zin. Laat het nieuwe seizoen maar komen!”

Ad interim Manager Vrouwenvoetbal van FC Utrecht Koos van Tamelen is content met de aanstaande komst van Smit. “Sylvia ziet haar overgang naar Jong FC Utrecht Vrouwen, nadat ze afgelopen seizoen actief was voor Vitesse en de KNVB, als een mooie stap omhoog en een kans om zich als trainer verder te ontwikkelen. Wij zijn ervan overtuigd dat Sylvia in staat is de ervaringen die ze heeft opgedaan als speelster over te brengen op de aanstormende talenten van Jong FC Utrecht Vrouwen.”