Slotpartij voor Jong FC Utrecht: FC Dordrecht-thuis

10 mei 2024

Beloftenploeg vanavond (vrijdag) voor laatste keer dit seizoen in actie.

Voor de laatste keer dit seizoen komt Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) in actie. Op Sportcomplex Zoudenbalch kruist het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren de degens met FC Dordrecht. De Keuken Kampioen Divisie-partij begint om 20.00 uur.

Verzorgd spel, de nodige kansen, twee mooie goals en na dik anderhalf uur spelen ook een voorsprong in handen: Jong FC Utrecht stevent afgelopen vrijdag in Doetinchem af op een zege tegen De Graafschap. Maar in de blessuretijd slikken de Utrechtse talenten in de Achterhoek toch nog een tegentreffer. Het eindigt in 2-2 en daarmee krijgen de jongelingen uit de Domstad in Gelderland twee punten minder dan ze verdienen.

Goed resultaat op eigen veld
Op eigen veld het seizoen op een goede manier afsluiten, daar is Jong FC Utrecht nu alles aan gelegen. De Utrechters klopten deze jaargang in thuisduels al het als tweede geklasseerde Roda JC Kerkrade (1-0) en de nummer drie FC Groningen (1-0) en bleven bovendien overeind tegen koploper Willem II (1-1). Ook tegen het als vierde gerangschikte FC Dordrecht een goed resultaat neerzetten: daar mikt de equipe van Van Dinteren op.

Aan elkaar gewaagd
Vijftien keer eerder stonden Jong FC Utrecht en FC Dordrecht in de Eerste Divisie tegenover elkaar. En de teams zijn, over die termijn gezien, aan elkaar gewaagd. Vijf keer wonnen de Utrechtse talenten, zes maal zegevierden de Dordtenaren en vier keer eindigde het onbeslist. De laatste overwinning van Jong FC Utrecht op FC Dordrecht dateert van 2 maart 2021. Toen, op Sportcomplex Zoudenbalch, werd het 3-1 voor de Domstedelingen. Albert Lottin, Jeredy Hilterman en Mohamed Mallahi maakten namens de rood-witten de doelpunten.

Heenduel onbeslist
Jong FC Utrecht was eerder dit seizoen ook dichtbij een zege op FC Dordrecht. In Zuid-Holland leverden twee goals van Adrian Blake en een treffer van Mees Rijks de Utrechtse talenten een 0-3 voorsprong op. Maar in het laatste halfuur knokten de Dordtenaren zich via twee doelpunten van Shiloh ’t Zand en diep in blessuretijd een goal van Malhory Noc terug: 3-3.

Tickets online en bij kassa’s verkrijgbaar
Kaarten voor Jong FC Utrecht – FC Dordrecht zijn ONLINE verkrijgbaar en op de wedstrijddag tot 17.00 uur ook te koop in de FC Utrecht Fanshop én kunnen vanaf 19.00 uur worden aangeschaft bij de kassa’s op Sportcomplex Zoudenbalch. Per (Seizoen)Clubkaart van FC Utrecht kunnen maximaal vier tickets worden gekocht. Wie een Gouden Seizoenkaart heeft, kan via DEZE pagina een gratis kaart bestellen voor de laatste wedstrijd van dit seizoen van Jong FC Utrecht.

Live updates via X en Instagram
Niet van de partij op Sportcomplex Zoudenbalch, maar wel benieuwd naar het verloop van de wedstrijd? FC Utrecht doet via X live verslag en verzorgt updates via Instagram Stories. Ook komen flitsen van de wedstrijd voorbij in het schakelprogramma Voetbal op Vrijdag van ESPN.