Sam Lammers Eredivisie Speler van de Maand april

02 mei 2024

Clubtopscorer van FC Utrecht pakt prestigieuze prijs.

Aanvaller Sam Lammers van FC Utrecht is uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand april. De huidige topscorer van de Utrechtse FC ontving onlangs uit handen van ESPN-verslaggeefster Aletha Leidelmeijer de bijbehorende bokaal. De award wordt elke maand uitgereikt aan de speler die in die maand de beste statistieken kan overleggen.

Met 9 doelpunten in 15 officiĆ«le wedstrijden is Lammers momenteel de clubtopscorer van FC Utrecht in het seizoen 2023/2024. Geen speler in de Eredivisie maakte in de maand april meer doelpunten dan de nummer 9 van FC Utrecht. Lammers vond afgelopen maand vijf keer het net. De voorhoedespeler die wordt gehuurd van het Schotse Rangers FC werd tevens de eerste FC Utrecht-speler die in zeven opeenvolgende Eredivisieduels scoorde. Hij is daarme de eerste Nederlander die dit presteert in de Eredivisie sinds Vincent Janssen in 2016 namens AZ.

Lammers is dit Eredivisieseizoen ook nog eens de speler met de meeste doelpunten (9 stuks), doelpogingen (50 keer), Expected Goals (7,9) en balcontacten in de vijandelijke zestien (89 keer), ondanks dat de aanvaller in minder dan de helft van alle competitieduels in actie kwam.

Na Adam Maher in oktober 2019 en Taylor Booth in november 2022 is Lammers de derde speler van FC Utrecht die de Eredivisie Speler van de Maand-prijs weet te winnen.