Prins, Smulders en Wattilete verlaten FC Utrecht Vrouwen

30 mei 2024

Aflopende verbintenissen van drietal niet verlengd.

De aflopende verbintenissen van Femke Prins (foto), Anniek Smulders en Julia Wattilete bij FC Utrecht Vrouwen worden niet verlengd. Dat betekent dat het drietal de deur van Stadion Galgenwaard nu definitief achter zich dichttrekt.

Prins is in 2023 één van de eerste speelsters die zich aan FC Utrecht Vrouwen verbindt. Ze komt over van Telstar Vrouwen en valt in de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling regelmatig in. In de thuisduels met AZ Vrouwen en PEC Zwolle Vrouwen scoort Prins, die met een goed gevoel terugkijkt op haar Utrechtse periode. “Het seizoen begon geweldig, met de drukbezochte openingswedstrijd in Stadion Galgenwaard tegen Feyenoord Vrouwen. Dat zal ik nooit vergeten”, aldus Prins. “Ik heb mij binnen deze club en fijne omgeving kunnen ontwikkelen. Ik ga de meiden missen.”

Komend seizoen keert Smulders terug bij SV Saestum, de club vanuit waar ze een jaar eerder nog de overstap maakt naar FC Utrecht Vrouwen. Smulders komt in de jaargang 2023/2024 drie keer als invalster in actie voor de Utrechtse vrouwenvoetbalploeg. “Het is helaas niet geworden wat ik ervan had verwacht”, reageert Smulders. “Maar ik vond het een eer om onderdeel uit te maken van FC Utrecht Vrouwen en ik ben een ervaring rijker.”

Voor Wattilete, die overkomt van Fortuna Sittard Vrouwen, blijft haar inbreng in wedstrijden beperkt tot één basisplek en twee invalbeurten. Ze zet haar loopbaan voort bij het vrouwenteam van KVC Westerlo. “Alle nieuwe vriendschappen en speciale ervaringen die ik afgelopen seizoen bij deze warme club heb mogen opdoen, zal ik voor altijd koesteren”, vertelt Wattilete.

“We zijn enorm blij met de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt en bedanken Femke, Anniek en Wattilete voor hun inzet en bijdrage hieraan”, aldus ad interim Manager Vrouwenvoetbal Koos van Tamelen van FC Utrecht Vrouwen. “We wensen deze speelsters veel succes toe in de toekomst.”