Optie in contract doelman Andreas Dithmer gelicht

17 mei 2024

18-jarige sluitpost langer verbonden aan FC Utrecht.

Keeper Andreas Dithmer (18) staat ook komend seizoen onder de lat in de Domstad. FC Utrecht heeft de optie in het contract om Dithmer definitief over te nemen van FC Kopenhagen gelicht. De Deense doelman, die in de wintertransferperiode van dit seizoen de overstap naar Utrecht maakte, ligt nu tot medio 2026 vast bij de Utrechtse FC. In het contract is ook een optie opgenomen om de samenwerking daarna verder te verlengen.

Dithmer doorloopt de jeugdopleiding van FC Kopenhagen waarbij hij met het O19-team onder andere ervaring opdoet in de UEFA Youth League. De Deens jeugdinternational staat dit seizoen twaalf keer onder de lat bij Jong FC Utrecht, waarnaast hij ook zes keer deel uitmaakt van de selectie van het eerste elftal.

“In de afgelopen maanden hebben we Andreas goed leren kennen, op het veld en daarbuiten”, aldus Technisch Manager Tim Gilissen. “Daarin heeft hij zich laten zien als een keeper met mogelijkheden. Hij is nog steeds pas 18 jaar en gekoppeld aan zijn wil om te zich te ontwikkelen, zijn we blij dat we hiermee de samenwerking een vervolg kunnen geven.”