Optie gelicht: Sophie Cobussen blijft bij FC Utrecht Vrouwen

29 mei 2024

Aanvalster (25) komt ook komend seizoen uit voor Domstedelingen.

Het shirt van FC Utrecht Vrouwen wordt ook komend seizoen gedragen door Sophie Cobussen. De optie in het contract van de 25-jarige aanvalster is gelicht, waardoor ze ook de komende jaargang uitkomt voor de ploeg uit de Domstad.

Cobussen speelt in de jeugd voor DSZ, SC Woezik, DIO ’30 en CTO Eindhoven en maakt in het seizoen 2016/2017 voor het eerst haar opwachting in de Eredivisie, namens Achilles ’29. Na enkele seizoenen in Groesbeekse dienst komt ze uit voor Excelsior/Barendrecht, FC Eindhoven en Standard Luik, voordat ze in de zomer van 2021 aan de slag gaat bij Feyenoord. In het shirt van de Rotterdamse club schrijft voormalig jeugdinternational Cobussen historie, door de eerste Eredivisiegoal van de vrouwenvoetbalploeg van de Rotterdammers te scoren.

Een groot deel van haar eerste seizoen als speelster van FC Utrecht Vrouwen moet Cobussen, vanwege blessureleed, aan zich voorbij laten gaan. In de relatief weinige wedstrijden die ze speelt, lukt het de aanvalster twee keer om te scoren: thuis tegen Telstar Vrouwen en tijdens de laatste match van het seizoen, in De Kuip tegen haar voormalige ploeg Feyenoord Vrouwen.

“Vanwege blessures ben ik helaas nog weinig in actie gekomen voor FC Utrecht Vrouwen, maar desalniettemin heb ik het heel erg naar mijn zin in Utrecht”, aldus Cobussen. “Hopelijk kan ik volgend jaar meer bijdragen aan het team op het veld. Ik kijk erg uit naar het komende seizoen.”

Ad interim Manager Vrouwenvoetbal van FC Utrecht Koos van Tamelen is blij met het feit dat de aflopende verbintenis van Cobussen is verlengd. “Sophie is een speelster met een enorme drive, die voetbalt met veel strijd en passie. Ze heeft een geweldige wedstrijdmentaliteit en doet er op basis daarvan alles aan om te winnen. Haar sterkste wapens zijn haar snelheid en haar neusje voor de goal. We zijn blij dat we komend seizoen over Sophie kunnen beschikken.”