Laatste thuisduel van seizoen voor FC Utrecht Vrouwen

01 mei 2024

Ploeg van Linda Helbling vanavond (woensdag) in actie op Sportcomplex Zoudenbalch.

Sportcomplex Zoudenbalch is vanavond (woensdag) het decor van de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen van FC Utrecht Vrouwen. De ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling kruist aan de Koningsweg de degens met PEC Zwolle Vrouwen. Het duel met de directe concurrent begint om 18.45 uur.

Plek zes en daarmee een stek in het linkerrijtje van de Azerion Vrouwen Eredivisie: op dit moment nog in het bezit van PEC Zwolle Vrouwen, maar FC Utrecht Vrouwen is er alles aan gelegen daar verandering in te brengen. Twee speelrondes voor het einde is het verschil tussen beide teams slechts één punt en dus is er nog van alles mogelijk. En het team van Hoofdtrainer Linda Helbling kan zelfs nog een beetje verder omhoog kijken; het als vijfde geklasseerde ADO Den Haag Vrouwen heeft twee punten meer dan de Utrechtse voetbalsters en is dus ook nog altijd binnen bereik.

Ongeslagen serie
FC Utrecht Vrouwen is ongeslagen in de laatste drie partijen. In maart werd in Kralingen met 1-4 gewonnen van Excelsior Vrouwen en vervolgens in Limburg met 2-2 gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard Vrouwen. En het enige duel van de maand april dat op de rol stond voor de speelsters van FC Utrecht Vrouwen eindigde eveneens onbeslist. FC Twente Vrouwen kon op Sportcomplex Zoudenbalch landskampioen worden, maar daar staken de voetbalsters uit de Domstad een stokje voor: 2-2.

Spektakel in heenduel
Eerder dit seizoen leverde het onderonsje tussen FC Utrecht Vrouwen en PEC Zwolle Vrouwen, toen nog op Sportpark De Vegtlust in Berkum, een spektakelstuk op. Het werd 3-4 in het voordeel van de rood-witten. Judith Roosjen maakte driekwart van de Utrechtse goals die dag en namens FC Utrecht Vrouwen was in Overijssel ook Tami Groenendijk trefzeker.

Vrije kaartverkoop
Er is vrije kaartverkoop voor FC Utrecht Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen. Tickets zijn ONLINE verkrijgbaar en vanaf 17.45 uur, zolang de voorraad strekt, aan de kassa bij Sportcomplex Zoudenbalch.

Live updates via Instagram, ESPN zendt duel uit
Niet van de partij bij het laatste thuisduel van dit seizoen van FC Utrecht Vrouwen, maar wel benieuwd naar het verloop ervan? Volg dan de updates via het Instagramkanaal van FC Utrecht Vrouwen of schakel in op ESPN, dat de wedstrijd live uitzendt.