Jong FC Utrecht laat overwinning glippen in de Achterhoek

03 mei 2024

Utrechtse beloftenploeg speelt in Doetinchem met 2-2 gelijk tegen De Graafschap.

Jong FC Utrecht kreeg vanavond (vrijdag) in Doetinchem tegen De Graafschap twee punten minder dan de ploeg van de jarige Hoofdtrainer Ivar van Dinteren verdiende. Doelpunten van Aurelio Oehlers en Jesse van de Haar leken een overwinning op te leveren, maar in de blessuretijd maakten de Superboeren nog gelijk: 2-2.

Een doeltreffende poeier van Van de Haar. Er zijn jaren dat dit tot een vreugde-explosie leidt in De Vijverberg. Maar nu niet. Want het is nu niet Superboer Hans die eind jaren negentig, begin deze eeuw namens De Graafschap doeltreffend is. Nee, het is zijn zoon Jesse die Jong FC Utrecht op een aangename mei-avond in 2024 op voorsprong schiet. Kort na de rust heeft Thijs Jansen geen antwoord op de uithaal van de spits, die zichzelf daarmee alleen naar de koppositie van de teamtopscorerslijst van Jong FC Utrecht knalt, en bovendien: de Utrechtse beloftenploeg aan een voorsprong helpt: 1-2.

Moeizame start
Wat voor het woord ‘voorsprong’ in dit geval nog ontbreekt, is: verdiende. Want dat is het. Jong FC Utrecht is in Doetinchem de bovenliggende partij. De start is overigens wel stroef, de Superboeren nemen via Basar Önal zelfs al rap de leiding (1-0), maar daarna is het de Utrechtse beloftenploeg die de klok slaat in de Achterhoek. 

Mooie aanval resulteert in gelijkmaker
Kansen zijn er in de eerste helft namens Jong FC Utrecht voor Adrian Blake, Rafik El Arguioui, nogmaals Blake en vervolgens Aurelio Oehlers. Maar telkens zonder resultaat. Totdat, een kleine tien minuten voor de break, het net wél bolt. Na een splijtende pass van Van de Haar en een puike voorzet van El Arguioui glijdt Oehlers de bal binnen: 1-1. 

Kansen op grotere marge
Na de 1-2 die snel na de rust valt, krijgt Jong FC Utrecht geregeld de kans op een derde goal en daarmee het beslissen van de match. Bijvoorbeeld via Van de Haar (redding Jansen), Oehlers (schot, net voorlangs), invaller Sil van der Wegen (Jansen maakt er een corner van), de ook ingebrachte Emil Rohd Schlichting (hij omspeelt Jansen, maar stuit vervolgens toch op de keeper) en - ook al een invaller - Mees Akkerman, wiens schot wordt gekeerd door Jansen. 

Overwinningsdansje blijft achterwege
En dan, op het moment dat de 27 meegereisde Jong FC Utrecht-supporters in het uitvak al stiekem denken over een overwinningsdansje, komt De Graafschap alsnog langszij. In de blessuretijd maakt de ingevallen David Flakus Bosilj er 2-2 van. Daarmee krijgt Jong FC Utrecht (19 schoten, versus 14 van De Graafschap) twee punten minder dan het in deze laatste uitpartij van het seizoen verdient. 

Nog één partij te gaan
Voor Jong FC Utrecht staat dit seizoen nog één pot gepland. Vrijdag neemt de equipe van Van Dinteren het op Sportcomplex Zoudenbalch op tegen FC Dordrecht. Het duel met de Zuid-Hollanders begint die dag in Utrecht om 20.00 uur. 

De Graafschap - Jong FC Utrecht 2-2 (1-1)
8 Basar Önal 1-0
37 Aurelio Oehlers 1-1
47 Jesse van de Haar 1-2
90+2 David Flakus Bosilj 2-2

Gele kaarten: Xandro Schenk (De Graafschap), Rickson van Hees, Silas Andersen (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 7.500.

Scheidsrechter: Stan Teuben.

Opstelling De Graafschap: 
Thijs Jansen; Jeffy Fortes, Xandro Schenk, Maas Willemsen (70. Rio Hillen), Alexander Büttner; Lion Kaak (80. Sam Bisselink), Philip Brittijn (46. Stan Wevers), Donny Warmerdam, Tristan van Gilst (70. Levi Schoppema); Devin Haen (46. David Flakus Bosilj), Basar Önal.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Andreas Dithmer; Rickson van Hees, Wessel Kooy, Joshua Mukeh (64. Sil van der Wegen), Nazjir Held (64. Michel Driezen); Silas Andersen, Gibson Yah, Rafik El Arguioui; Aurelio Oehlers (76. Mees Akkerman), Jesse van de Haar (88. Nordin Bukala), Adrian Blake (64. Emil Rohd Schlichting).