Jans: ‘Wat je in de hand hebt moet je zien te benutten’

17 mei 2024

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen staat voor de deur.

FC Utrecht reist zondag voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen af naar het AFAS Stadion in Alkmaar. Daar in Noord-Holland wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen AZ. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikt Hoofdtrainer Ron Jans vooruit, die zondag voor 600ste keer langs de lijn staat als Hoofdtrainer in de Eredivisie.

De belangrijkste fase van het seizoen breekt aan. Jans kan momenteel beschikken over een vrijwel fitte selectie: “Anthony Descotte heeft ook last gehad van ziekte, dit seizoen wordt hem dat niet meer, die kan zich richten op volgend seizoen. Mike van der Hoorn proberen we donderdag weer bij de wedstrijdselectie te krijgen. De rest is eigenlijk wel binnenboord.”

AZ strijdt zondag nog om een ticket voor de voorronde van UEFA Champions League en FC Utrecht heeft plek zes nog in het vizier, zo weet ook Jans: “Je moet er mee bezig zijn als trainer en spelers ook: hoe kun je nou de grootste kans maken om gelijk te spelen of nog liever te winnen in Alkmaar. Daar zijn we mee bezig en minder met de gevolgen want die weten we ook wel. Wat je in de hand hebt moet je zien te benutten.”

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar AZ – FC Utrecht, met talloze feitjes & weetjes en interviews met Hoofdtrainer Ron Jans en Sam Lammers.