Jans: ‘Nu wil je het afmaken natuurlijk’

24 mei 2024

Hoofdtrainer Ron Jans blikt vooruit op finale.

Zondag om 18.00 uur speelt FC Utrecht in de finale van de play-offs om Europees voetbal in eigen huis tegen Go Ahead Eagles. Hoofdtrainer Ron Jans blikt nog één keer dit seizoen vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht vooruit.

“Het begon al met de corteo, de mars voor de wedstrijd”, kijkt Jans nog even terug naar gisteravond (donderdag). “Het publiek was geweldig en wij waren de tweede helft geweldig.”

Over hoe zijn ploeg fysiek uit de strijd is gekomen reageert Jans als volgt: “Dat is altijd nog even afwachten, we hebben geen blessures opgelopen. We moeten wel even kijken met Mike van der Hoorn, ik heb zoveel respect voor die jongen. Hij heeft zo hard gewerkt en 45 minuten heeft hij meegedaan, maar dat was wel een aanslag op zijn lichaam. We moeten even kijken of hij er zondag weer bij kan zijn.”

“Nu wil je het afmaken natuurlijk, maar dan is het ook goed om heel even terug te gaan naar het begin van het seizoen waar het allemaal misère en depressiviteit was. Nu sta je op de drempel van de Conference League, dat zou wel heel mooi zijn.”

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar FC Utrecht – Go Ahead Eagles met interviews met Hoofdtrainer Ron Jans en clubicoon Mark van der Maarel.