Jans: ‘Dat hebben we tegen Sparta zeker nodig’

10 mei 2024

Laatste competitiethuiswedstrijd in Stadion Galgenwaard: Sparta Rotterdam komt op bezoek.

FC Utrecht speelt zondag de laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie van dit seizoen. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt tegen Sparta Rotterdam. Aansluitend aan de wedstrijd volgt de uitreiking van de David di Tommaso Trofee. We blikken vooruit met Hoofdtrainer Ron Jans vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht.

Te beginnen met het contractnieuws van afgelopen week. De opties in de contracten van Jens Toornstra, Vasilis Barkas en Ryan Flamingo werden gelicht. Nick Viergever verlengde zijn contract. Jans vertelt daarover het volgende: “Als je wil verbeteren als team dan is het heel goed dat je kan voortborduren op wat er al is en wie er al is. We zijn bezig aan een manier van spelen maar ook aan spelers die daaraan meedoen. Individueel hebben ze het ook afgedwongen, we zijn er heel blij mee.”

Over de tegenstander van zondag vertelt Jans het volgende: “Sparta is een goede ploeg, we hebben daar vorig jaar ook wel wat gelukkig gewonnen vond ik. Als wij goed spelen zijn er een aantal dingen die opvallen en dat is met name de power van onze ploeg. Dat hebben we tegen Sparta zeker nodig.”

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar FC Utrecht – Sparta Rotterdam, met talloze feitjes & weetjes en interviews met Hoofdtrainer Ron Jans en Hidde ter Avest.