Jans: ‘Daarin hebben ze ons echt geholpen als een Twaalfde Man’

22 mei 2024

De play-offs gaan beginnen: FC Utrecht ontvangt Sparta Rotterdam.

Morgen (donderdag) gaat het beginnen: de play-offs voor Europees voetbal. In de halve finale treft het FC Utrecht van Hoofdtrainer Ron Jans nummer acht van de Eredivisie Sparta Rotterdam. In Stadion Galgenwaard gaat de bal om 21.00 uur rollen. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikken we vooruit.

“We hebben twee weken geleden nog tegen Sparta gespeeld, je kent elkaar heel goed”, vertelt Jans over de tegenstander van donderdag. “We hebben nog veel beelden van die wedstrijd teruggehaald. We hebben ons speelplan gemaakt en gedeeld met de spelers en nog op strafschoppen geoefend. We zijn er samen met de jongens hartstikke klaar voor.”

Over de fitheid van zijn ploeg vertelt Jans het volgende: “Mike van der Hoorn is weer een paar dagen verder en Nick Viergever is ook weer beschikbaar, dus dat zijn positieve dingen.”

Jans heeft zin in morgenavond en verwacht een sfeervol Stadion Galgenwaard, sluit hij af: “Het kan geen kwaad om het elke week te herhalen, de supporters hebben ons echt enorm gesteund. Hoe kom je nou uit die ellende en hoe bouw je weer vertrouwen op? Daarin hebben ze ons echt geholpen als een Twaalfde Man.”

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar FC Utrecht – Sparta Rotterdam, met talloze feitjes & weetjes en interviews met Hoofdtrainer Ron Jans en Othmane Boussaid. Tickets voor FC Utrecht - Sparta Rotterdam zijn VIA DEZE LINK nog volop verkrijgbaar.