Gera op den Kelder jaar langer bij FC Utrecht Vrouwen

16 mei 2024

Verdedigster (29) verbindt zich tot medio 2025 aan Domstedelingen.

Verdedigster Gera op den Kelder draagt ook komend seizoen het shirt van FC Utrecht Vrouwen. De 29-jarige op meerdere posities inzetbare Op den Kelder heeft haar handtekening gezet onder een contract dat haar tot medio 2025 aan de Domstedelingen verbindt.

Op den Kelder begint in haar geboorteplaats Delft bij DSV Concordia met voetballen en speelt van 2013/2014 tot en met 2022/2023 voor DTS Ede. Met die club pakt Op den Kelder twee keer de landstitel bij de amateurs en bewijst ze een verdedigster met scorend vermogen te zijn: in één seizoen maakt ze zelfs tien treffers.

In het seizoen 2023/2024 sluit Op den Kelder aan bij FC Utrecht Vrouwen, waarvoor ze haar debuut maakt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. In de tweede seizoenshelft houdt een enkelblessure haar even aan de kant, maar in de comebackjaargang van FC Utrecht Vrouwen heeft ze voor die tijd al ruimschoots bewezen belangrijk te zijn voor het team.

“Ik heb het naar mijn zin in Utrecht. We hebben in dit eerste jaar in de Azerion Vrouwen Eredivisie een basis gelegd waarop we verder kunnen bouwen”, zegt Op den Kelder. “Het is mooi om van dat proces onderdeel te zijn en te blijven.”

Koos van Tamelen, ad interim Manager Vrouwenvoetbal van FC Utrecht, over de nieuwe verbintenis van Op den Kelder: “Gera’s favoriete positie is links centraal in de defensie, maar ze kan ook als linksback uit de voeten en is zelfs op het middenveld inzetbaar. Haar grootste kwaliteit is dat ze bijna altijd een voldoende scoort”, aldus Van Tamelen. “Daarom zijn we ook blij dat Gera ook komend seizoen voor ons speelt.”