Febe Copier naar A-selectie FC Utrecht Vrouwen

27 mei 2024

Keepster (17) stroomt door vanuit beloftenteam.

Keepster Febe Copier stroomt van Jong FC Utrecht Vrouwen door naar de A-selectie van de Utrechtse vrouwenvoetbaltak. De 17-jarige doelverdedigster heeft een contract voor één seizoen getekend in Stadion Galgenwaard.

De in Doorn geboren Copier speelt haar eerste wedstrijden in het shirt van DEV Doorn en verkast daarna naar FC Driebergen, waarna ze via SC ’t Gooi in 2022/2023 de overstap maakt naar Jong PEC Zwolle Vrouwen. Een jaar later verkast ze van de Zwolse beloftenploeg naar het talententeam van FC Utrecht Vrouwen.

Copier debuteert op 27 januari 2024 in de 4-2 thuiszege op Telstar Vrouwen namens FC Utrecht Vrouwen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Ze verdedigt vervolgens onder meer het doel in een 1-4 uitoverwinning op Excelsior Vrouwen en in de 1-2 uitzege op Feyenoord Vrouwen, tijdens de slotspeeldag van de jaargang 2023/2024. Bovendien houdt ze de nul in de competitiewedstrijden tegen AZ Vrouwen en sc Heerenveen Vrouwen en in het bekerduel met RKSV Nuenen Vrouwen.

“Ik ben dankbaar voor het feit dat ik mijn eerste profcontract heb getekend”, reageert Copier. “Bij FC Utrecht wil en kan ik doorbouwen op wat ik afgelopen jaar al bereikt heb. Dat ik dit seizoen al acht wedstrijden in de hoofdmacht heb mogen spelen, had ik een jaar geleden toen ik aansloot bij Jong FC Utrecht Vrouwen nooit verwacht.”

“De loopbaan van Febe leest tot nu toe als een boek”, vertelt ad interim Manager Vrouwenvoetbal Koos van Tamelen van FC Utrecht. “Febe wist zich dit seizoen vanuit Jong FC Utrecht Vrouwen naar de basis van het eerste team te knokken. Ze is nu de jongste speelster in onze selectie. Febe’s sterkste wapens zijn haar lengte en haar reflexen. Ook nationaal gezien maakt ze stappen. We zijn blij dat we een talent als Febe in huis hebben en de kans kunnen geven.”