FC Utrecht Vrouwen sluit comebackseizoen af in De Kuip

11 mei 2024

Utrechtse voetbalsters vanmiddag (zaterdag) op bezoek bij Feyenoord Vrouwen.

Het slotstuk van het comebackseizoen van FC Utrecht Vrouwen: Feyenoord Vrouwen-uit. In De Kuip gaat de bal tijdens de 22ste en laatste speelronde van dit Azerion Vrouwen Eredivisie-seizoen om 16.30 uur rollen.

Een bittere pil was het, vorige week voor FC Utrecht Vrouwen op Sportcomplex Zoudenbalch. Het team van Hoofdtrainer Linda Helbling ging onderuit tegen directe concurrent PEC Zwolle Vrouwen (2-4) en daarmee ging een streep door de zo felbegeerde eindklassering in het linkerrijtje.

Spektakel in Stadion Galgenwaard
Ook vanmiddag staat FC Utrecht Vrouwen tegenover een directe concurrent: Feyenoord Vrouwen heeft namelijk drie punten minder en staat één positie lager op de ranglijst; achtste. Met Feyenoord Vrouwen-uit is voor FC Utrecht Vrouwen vandaag de cirkel van dit comebackseizoen overigens perfect rond: de jaargang begon voor de Utrechtse voetbalsters op 10 september namelijk met een thuismatch tegen Feyenoord Vrouwen. Een spectaculaire pot eindigde in Stadion Galgenwaard in een 4-2 zege voor de vrouwenploeg van de FC uit de Domstad. Dieke van Straten, Eshly Bakker en Judith Roosjen (2) namen die dag de Utrechtse doelpuntenproductie voor hun rekening, zo zagen liefst 14.631 toeschouwers.

Tegenstander in vorm
Feyenoord Vrouwen verkeert in een zeer behoorlijke vorm. Van de laatste zes wedstrijden verloren de Rotterdamse speelsters er slechts één. Tijdens de vorige speelronde werd in Friesland met 0-2 gewonnen van sc Heerenveen Vrouwen.

Updates vanuit De Kuip
Niet in De Kuip vandaag, maar wel benieuwd naar de verrichtingen van FC Utrecht Vrouwen? ESPN zendt op kanaal 4 de wedstrijd rechtstreeks uit. Bovendien verzorgt FC Utrecht live updates via het Instagramkanaal van de vrouwenvoetbalploeg.