FC Utrecht Vrouwen: Naomi Piqué tekent nieuw contract

22 mei 2024

Verdedigster (23) begint na zomerstop aan eerste volledige seizoen bij Utrechtse vrouwenvoetbalploeg.

Het aflopende contract van Naomi Piqué bij FC Utrecht Vrouwen is met één jaar verlengd. Na de zomerstop begint de 23-jarige verdedigster, die begin dit jaar bij het vrouwenvoetbalteam van de Utrechts FC aansloot, aan haar eerste volledige seizoen bij de Domstedelingen.

Piqué wordt geboren in Utrecht en geniet een groot deel van haar jeugdopleiding bij FC Delta Sports ’95. De verdedigster komt nadien uit voor Jong ADO Den Haag Vrouwen, Excelsior Vrouwen en PSV Vrouwen. Vanuit die Eindhovense club maakt ze halverwege het seizoen 2023/2024 de overstap naar FC Utrecht Vrouwen, waarvoor ze in de met 6-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen RKSV Nuenen Vrouwen haar debuut maakt.

“Bij FC Utrecht Vrouwen heb ik een heel fijne tijd gehad, sinds mijn komst naar de club begin dit jaar. Ik kijk dan ook met veel plezier uit naar volgend seizoen”, aldus Surinaams international Piqué. “Dit nieuwe contract is voor mij een mooie mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het team.”

“Naomi is halverwege het afgelopen seizoen overgekomen van PSV Vrouwen en heeft sinds haar komst naar ons onder meer laten zien veel rust aan de bal te hebben en te beschikken over een goed overzicht en spelinzicht”, zegt ad interim Manager Vrouwenvoetbal Koos van Tamelen van FC Utrecht. “Opbouwend weet ze bijna altijd de juiste medespeelster te vinden. Kwaliteiten die we graag in Utrecht wilden houden.”