FC Utrecht opnieuw van de partij bij Otten Innovation Cup

28 mei 2024

O19-team van Utrechtse FC één van tien deelnemende ploegen aan toernooi in Eindhoven.

FC Utrecht O19 is één van de tien deelnemende ploegen aan editie 2024 van de Otten Innovation Cup. Aan het door PSV georganiseerde toernooi doen sterke teams uit drie verschillende continenten mee. Het prestigieuze evenement wordt van 16 tot en met 18 augustus gespeeld in Eindhoven.

Naast de O19-teams van organisator PSV en FC Utrecht zijn ook de Europese jeugdploegen van RSC Anderlecht (België), FC Kopenhagen (Denemarken), Manchester United (Engeland), Paris Saint-Germain (Frankrijk), Atlético Madrid (Spanje) en SL Benfica (Portugal) van de partij in Eindhoven.

Zuid-Amerika wordt vertegenwoordigd door de O19-ploeg van het Braziliaanse Red Bull Bragantino. Jeonbuk Hyundai’s O19-equipe komt uit Zuid-Korea en zorgt dus voor Aziatische inbreng.

De Otten Innovation Cup, voorheen bekend als Otten Cup, wordt sinds 1947 georganiseerd. Het is één van de meest prestigieuze toernooien voor O19-teams ter wereld.

Afgelopen seizoen, toen nog met een O18-team, nam FC Utrecht ook deel aan de Otten Innovation Cup. De talenten uit de Domstad eindigden als vijfde.