FC Utrecht licht optie in contract Vasilis Barkas

08 mei 2024

Griekse goalie (29) tot medio 2025 vastgelegd door Utrechtse Eredivisionist.

Keeper Vasilis Barkas staat, nu FC Utrecht de optie in zijn contract heeft gelicht, tot medio 2025 onder contract in de Domstad. De Griekse goalie (29) kan zodoende na de zomerstop beginnen aan zijn derde seizoen in Utrechtse dienst.

Barkas maakt zijn entree in Stadion Galgenwaard in de zomer van 2022. Hij komt in de jaargang 2022/2023 tot 38 officiële duels namens de Domstedelingen. De international houdt daarin twaalf keer de nul. Hij wint bovendien de derde prijs in de David di Tommaso Trofee-verkiezing en is de eerste doelman sinds 2017 die een plekje verovert op dat erepodium.

Barkas, zoon van een Griekse vader en een Nederlandse moeder, doorloopt de jeugdopleiding van Atromitos en debuteert namens die club in het betaalde voetbal. Hij doet vervolgens ervaring op bij AEK Athene en Celtic Glasgow; clubs waarmee hij onder meer uitkomt in de Champions League en Europa League. Barkas is bovendien Grieks international. Dertien keer verdedigt hij tot nu toe het doel namens Ethniki Omada.

Na even te zijn weggeweest, wordt de dan transfervrije Barkas in de slotfase van de voorbereiding van de jaargang 2023/2024 door FC Utrecht voor een jaar vastgelegd. In zijn contract wordt ook een optie opgenomen, die het voor FC Utrecht mogelijk maakt de overeenkomst tot medio 2025 te verlengen. Dat is nu, nadat Barkas dit seizoen tot nu toe 27 keer in actie komt in de hoofdmacht, gebeurd.

“Toen Vasilis in de zomer van 2022 naar Nederland kwam, waren we ervan overtuigd dat we een doelman met extra kwaliteit hadden aangetrokken. Dat heeft hij in zijn eerste en tweede seizoen wat ons betreft ook volledig waargemaakt”, licht Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht toe. “We zijn er blij mee dat hij, nu we de optie in zijn contract hebben gelicht, tot medio 2025 aan ons verbonden is.”