1 - 0

FC Utrecht boekt zevende thuiszege op rij

FC Utrecht heeft voor de zevende keer op rij de volle buit gepakt op eigen veld. De ploeg van Hoofdtrainer Ron Jans was vanmiddag (zondag) met 1-0 te sterk voor Vitesse. Victor Jensen schoot FC Utrecht naar de winst: 1-0.

Liveblog laatst geupdate om:
05-05-2024 om 16.53

🏆 Uitblinker Jensen

16.53 uur

Verkozen tot Uitblinker van de Wedstrijd vandaag, hoe kan het eigenlijk ook anders: de maker van het enige en dus winnende doelpunt: Victor Jensen!

📊 Statistieken

16.31 uur

En hier de statistieken, een aantal althans, van de wedstrijd waarin FC Utrecht de zevende opeenvolgende thuiszege boekte:

📄 Karakteristieken

16.28 uur

Direct maar even de administratie opmaken, na deze 1-0 thuiszege. Dit zijn de karakteristieken van de wedstrijd van vanmiddag: 

FC Utrecht - Vitesse 1-0 (0-0)
48. Victor Jensen 1-0

Gele kaarten: Amine Boutrah, Mathijs Tielemans, Anis Hadj-Moussa (Vitesse).

Scheidsrechter: Rob Dieperink.

Toeschouwers: 20.314.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest (85. Niklas Vesterlund), Mark van der Maarel, Nick Viergever, Souffian El Karouani; Ryan Flamingo, Oscar Fraulo (46. Zidane Iqbal), Jens Toornstra (80. Can Bozdogan); Taylor Booth (46. Victor Jensen), Sam Lammers, Othmane Boussaid (71. Isac Lidberg).

Opstelling Vitesse: 
Eloy Room; Carlens Arcus, Dominik Oroz, Ramon Hendriks, Mica Pinto (60. Enzo Cornelisse); Mathijs Tielemans (60. Melle Meulensteen), Paxten Aaronson, Kacper Kozlowski (87. Toni Domgjoni); Gyan de Regt, Marco van Ginkel (75. Thomas Buitink), Amine Boutrah (75. Anis Hadj-Moussa).

⏱️ Afgelopen!

90

Het zit erop: de wedstrijd is gespeeld, de punten zijn voor FC Utrecht!

🔃 Domgjoni maakt zijn entree

87

Weer ligt het spel stil voor een wissel; nu bij de bezoekers. Toni Domgjoni lost Kacper Kozlowski af.

🔃 Nog een wissel

85

Opnieuw een wissel: nu is het bij FC Utrecht Hidde ter Avest die wordt vervangen door Niklas Vesterlund.

🔃 Bozdogan erin

80

Ook Ron Jans voert nog een wissel door. Can Bozdogan lost Jens Toornstra af.

🟨 Hadj-Moussa op de bon

78

De derde gele kaart van de middag is voor de zojuist ingevallen Vitessenaar Anis Hadj-Moussa, die zo ongeveer op de achterlijn een overtreding begaat op Souffian El Karouani.

🔃 Twee nieuwe Vitessenaren

75

Twee verse krachten in de ploeg van Vitesse: Marco van Ginkel en Amine Boutrah maken plaats voor Thomas Buitink en Anis Hadj-Moussa.

🎯 El Karouani probeert het opnieuw

74

Souffian El Karouani komt opnieuw op over de linkerflank, trekt naar binnen en schiet. Net geen bullseye: de bal eindigt in het zijnet.

🔃 Lidberg in de ploeg

71

Een derde vervanging bij FC Utrecht, waar Isac Lidberg erin komt voor Othmane Boussaid.

🔃 Dubbele wissel

60

Ook een dubbele wissel nu bij Vitesse. Enzo Cornelisse, zoon van oud-speler van FC Utrecht Tim Cornelisse, lost Mica Pinto af. En Melle Meulensteen neemt de plek over van Mathijs Tielemans.

🟨 Tielemans bestraft

58

Mathijs Tielemans trekt niet alleen aan het shirt van Jens Toornstra: hij hangt aan het truitje. Dat komt de Vitessenaar op een gele kaart te staan; de tweede van de wedstrijd nadat vlak voor rust ook Amine Boutrah al berispt is.

💥 El Karouani haalt uit

54

Een verwoestend hard schot van Souffian El Karouani. De linksback neemt de bal vol op z'n slof. In de korte hoek staat Eloy Room goed opgesteld: de keeper van Vitesse redt.

⚽️ GOAL! Jensen! 1-0!

48

Het is raak!

Victor Jensen, iets meer dan twee minuten binnen de lijnen, is trefzeker! De Deen schiet FC Utrecht op fraaie wijze op voorsprong: 1-0!

▶️ Deel 2 is van start!

46

De tweede helft is begonnen, na een optreden van BENR in de rust.

Bij FC Utrecht twee wissels: Victor Jensen en Zidane Iqbal komen in de ploeg als vervangers van Taylor Booth en Oscar Fraulo.

⏸️ Rust

45

Het is rust in Utrecht.

Aan kansen aan beide kanten van het veld geen gebrek tijdens de eerste 45 minuten van de wedstrijd. Maar gescoord is er nog niet: 0-0.

🧤 Lammers kopt

41

Een kopkans nu voor Sam Lammers, de spits die al zeven wedstrijden oprij trefzeker is in de Eredivisie. Maar vooralsnog vandaag niet: Eloy Room vangt de bal.

🧤 Barkas blinkt uit

37

Wat een redding van Vasilis Barkas!

De Griek ziet Paxten Aaronson zomaar voor zijn neus opduiken; de Amerikaan in Arnhemse dienst ontsnapt aan zijn Utrechtse bewakers en krijgt alle tijd en ruimte om uit te halen. Aaronson, vorige week nog twee keer trefzeker tegen Fortuna Sittard, wordt door Barkas nu van scoren gehouden. Wat een save!

💥 Bijna Van der Maarel!

35

Geboren Arnhemmer Mark van der Maarel, bezig aan zijn laatste weken als profvoetballer, krijgt een aardige kans. De verdediger haalt hard uit, maar: over!

👀 Barkas kijkt de bal op de lat

30

Oei! Daar is het bijna Vitesse dat de leiding neemt. Een kopbal van Kacper Kozlowski eindigt, na een behoorlijke boog, bovenop de lat. Vasilis Barkas hoeft dus niet in actie te komen, maar veel schelen doet het niet.

💥 Booth probeert het

23

Taylor Booth, die vandaag zijn rentree in de basiself maakt, probeert het. De hoek is moeilijk, de bal eindigt naast het doel van Eloy Room.

💥 Flamingo poeiert

16

Een hard schot van Ryan Flamingo; aan doelpogingen in de openingsfase van de wedstrijd geen gebrek. De poeier van de jeugdinternational mist richting: over.

👀 De Regt laat FC Utrecht schrikken

12

Een kans voor Vitesse nu ook. Carlens Arcus komt door over de flank en bereikt Gyan de Regt. Zijn inzet gaat via het been van Nick Viergever maar net naast het doel van FC Utrecht. Dat was even schrikken!

🧤 Room redt

10

Een kopbal van Mark van der Maarel, dat is het volgende wapenfeit van FC Utrecht. De inzet van de routinier wordt gekeerd door Eloy Room.

🌪️ Boussaid op dreef

8

Een fijne dribbel van Othmane Boussaid, die Vitessenaren passeert en daarmee een kans voor zichzelf schept. De Belg wordt ondersteboven gelopen: geen overtreding, oordeelt de arbitrage. Het publiek denkt daar zo te horen anders over.

▶️ Begonnen!

1

Er is afgetrapt in Utrecht, waar FC Utrecht in de eerste helft richting de Bunnikside en na de rust dus in de richting van de Cityside voetbalt.

⏳ Warming-up begonnen

13.59 uur

De warming-up is van start: een half uur nog, en FC Utrecht - Vitesse gaat van start!

📋 De elf van Vitesse

13.16 uur

Ook de basiself van Vitesse is inmiddels bekendgemaakt. Bij de Arnhemmers één voetballer in de startopstelling met een verleden bij FC Utrecht: Ramon Hendriks. De verdediger kwam vorig jaar vier keer in actie voor de Domstedelingen.

De opstelling van Vitesse: Eloy Room; Carlens Arcus, Mica Pinto, Dominik Oroz, Amine Boutrah, Marco van Ginkel, Paxten Aaronson, Ramon Hendriks, Kacper Kozlowski, Mathijs Tielemans, Gyan de Regt.

📋 Booth terug in de basis

13.06 uur

Dit is ‘m: de opstelling van FC Utrecht voor Vitesse-thuis!

Taylor Booth keert terug in de basiself van de Utrechters. De Amerikaan staat voor het eerst sinds 18 februari aan de start in een Eredivisiewedstrijd, nadat hij vorige week in het uitduel met RKC Waalwijk al zijn rentree maakte nadat hij vanwege een blessure enkele maanden afwezig was geweest.

Ten opzichte van vorige week nog enkele andere gezichten in de startopstelling: Hidde ter Avest en Othmane Boussaid. Voor Ter Avest is het zijn eerste basisplek sinds 9 maart. Boussaid staat voor het eerst sinds 3 april weer aan de start.

Deze week niet in de basiself van Hoofdtrainer Ron Jans, vergeleken met het uitduel met RKC Waalwijk van afgelopen weekend: Mike van der Hoorn, Can Bozdogan en Isac Lidberg.

👀 Daar zijn de spelers!

12.23 uur

Nog iets meer dan twee uur te gaan tot de start van FC Utrecht - Vitesse.

📺 Match Preview

11.12 uur

Sam Lammers werd afgelopen week verkozen tot Eredivisie Speler van de Maand april. Op dat mooie gegeven ging Hoofdtrainer Ron Jans in tijdens de Match Preview van deze week. “Hij maakt goals, is een teamspeler, meedoen in de manier van hoe we druk zetten en verdedigen. Het is hartstikke leuk een speler van de maand april, maar ik hoop dat de speler van de maand mei ook een FC Utrecht-speler is, daar worden de prijzen verdeeld.”

Bekijk de volledige Match Preview:

📸 'Zondag is ons daggie!'

10.44 uur

Het is nu nog stil in Stadion Galgenwaard, dat steeds drukker wordt bezocht. Een kijkje in het stadion, een kleine vier uur voor de aftrap.

🎂 Gefeliciteerd!

10.08 uur

Er mag vandaag gezongen worden voor onder anderen FC Utrecht’s grootaandeelhouder Frans van Seumeren (74 jaar), voormalig aanvoerder Cedric van der Gun (45 jaar) en de eerste Engelsman die ooit uitkwam voor de Utrechtse FC: Floyd Streete, die vandaag 65 jaar is geworden.

📺 FC Utrecht TV

09.37 uur

Natuurlijk gaat het in de aflevering van FC Utrecht TV van deze week, waarin Willem Janssen te gast is, ook volop over FC Utrecht - Vitesse.

Bekijk episode 35 van FC Utrecht TV van dit seizoen hier:

😀 Utregse Middag

08.44 uur

Radio-dj Domien Verschuuren warmt, voorafgaand aan de wedstrijd, het publiek op in Stadion Galgenwaard met een speciale set. In de rust is het de beurt aan BENR om de thuishaven van FC Utrecht op zijn kop te zetten, waar nog veel meer artiesten die voetbalmiddag van de partij zijn.

Ook buiten het veld, op de vier promenades en op het extra grote Fanplein, zijn tal van artiesten te vinden. Angelo Presti, Kees Neerings, Henk Pappelendam, Pieter Beekink, Arjan van Zanten, Richard Ten Oever, Henk Kamphuis, Michael Kinneging, Mike Versteeg, Delano Bisschops, Martin van Doorn, Rik Hoogland, Michael Oomen, Rodney Visser, John van de Meent en Hans Kaay: je vindt ze vandaag in en rondom Stadion Galgenwaard.

Op het extra grote Fanplein kan je maximaal toeleven naar de wedstrijd van FC Utrecht: springkussens, voetbalspellen, je gezicht laten schminken, een lekker frietje of portie poffertjes of zelfs de mogelijkheid om een potje FC24 te spelen. Het kan straks op het plein voor de Cityside.

De Utregse Middag wordt gesponsord door Jongerius Invest B.V. en mede mogelijk gemaakt door de Supportersvereniging FC Utrecht en de Vrienden van FC Utrecht.

⚔️ Matchday!

08.00 uur

Matchday! FC Utrecht won de vorige zes thuispartijen op rij en is er alles aan gelegen die reeks vanmiddag uit te breiden tegen hekkensluiter Vitesse.