fc-utrecht-logo

0 - 1

Sparta Rotterdam

FC Utrecht bijt zich stuk op Sparta Rotterdam

Aan een serie van zeven thuiszeges op rij is vanmiddag (zondag) voor FC Utrecht een einde gekomen. De ploeg van Hoofdtrainer Ron Jans trok in een uitverkocht en sfeervol Stadion Galgenwaard aan het kortste eind tegen Sparta Rotterdam: 0-1.

Liveblog laatst geupdate om:
12-05-2024 om 17.02

📊 Statistieken

17.02 uur

Dit zijn de statistieken van de laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie dit seizoen:

📄 Karakteristieken

16.58 uur

De karakteristieken die horen bij FC Utrecht - Sparta Rotterdam, editie 2023/2024:

FC Utrecht - Sparta Rotterdam 0-1 (0-0)
68 Camiel Neghli 0-1

Gele kaarten: Hidde ter Avest (FC Utrecht).

Toeschouwers: 22.270.

Scheidsrechter: Jannick van der Laan.

Opstelling FC Utrecht: 
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest (79. Othmane Boussaid), Mark van der Maarel (57. Zidane Iqbal), Nick Viergever, Souffian El Karouani; Ryan Flamingo, Oscar Fraulo (79. Can Bozdogan), Victor Jensen (56. Jens Toornstra); Taylor Booth (56. Ole Romeny), Sam Lammers, Isac Lidberg.

Opstelling Sparta Rotterdam:
Nick Olij; Saïd Bakari, Bart Vriends, Mike Eerdhuijzen (73. Tijs Velthuis), Djevencio van der Kust; Jonathan de Guzmán (73. Shunsuke Mito), Metinho, Pelle Clement; Camiel Neghli (87. Charles-Andreas Brym), Tobias Lauritsen, Koki Saito (82. Rick Meissen).

⏱️ Afgelopen

90

Het zit erop: FC Utrecht verliest van Sparta Rotterdam: 0-1.

Een Utrechts slotoffensief leverde nog wel wat mogelijkheden op, maar echt grote kansen bleven uit.

🔃 Nog een wissel

87

De bezoekers wisselen opnieuw: Charles-Andreas Brym neemt de plaats over van Camiel Neghli.

🔃 Meissen in de ploeg

82

Rick Meissen komt bij Sparta Rotterdam in de ploeg. Hij vervangt Koki Saito.

🔃 Dubbele vervanging

79

Ron Jans voert een dubbele vervanging door bij FC Utrecht: Othmane Boussaid en Can Bozdogan komen erin als vervangers van Hidde ter Avest en Oscar Fraulo.

👀 Iqbal schiet

77

Een poging van Zidane Iqbal, die de bal richting de hoek stuurt. Daar is, helaas voor FC Utrecht, ook keeper Nick Olij: hij vangt de bal.

🔃 Dubbele wissel

73

Een dubbele wissel nu bij Sparta Rotterdam. Tijs Velthuis en Shunsuke Mito lossen Mike Eerdhuijzen en Jonathan de Guzmán af.

⚽️ 0-1...

68

Sparta Rotterdam neemt de leiding. Camiel Neghli schiet raak: 0-1.

💥 Paal!

65

Daar is bijna de voorsprong voor FC Utrecht, dat sterk uit de kleedkamer is gekomen!

De paal voorkomt dat Hidde ter Avest de score opent, in een zonovergoten en sfeervol Stadion Galgenwaard.

🔃 Drie wissels

56

Drie wissels bij FC Utrecht: Jens Toornstra, Ole Romeny en Zidane Iqbal komen erin voor Victor Jensen, Taylor Booth en Mark van der Maarel.

💥 Lammers schiet

51

Een mooie poging van Sam Lammers! Zijn schot is een prooi voor Nick Olij.

▶️ Tweede helft begonnen

46

De tweede helft is van start. Geen wissels in de rust.

⏸️ Rust

45

Het is rust in Stadion Galgenwaard. Niet veel kansen in de eerste helft, en wat dat betreft een logische ruststand: 0-0.

🧤 Barkas grijpt in

30

Na een splijtende pass van Djevencio van der Kust komt Tobias Lauritsen tot een schot. De bal is een prooi voor Vasilis Barkas, die vooralsnog een drukkere middag heeft dan zijn vakgenoot onder de andere lat.

🟨 Ter Avest op de bon

23

De eerste kaart van de middag is voor Hidde ter Avest. Hij begaat op de helft van Sparta Rotterdam een overtreding.

💥 Barkas weer belangrijk

22

Opnieuw houdt Vasilis Barkas FC Utrecht op de been. De Griekse goalie keert met zijn voet een schot van Jonathan de Guzmán.

🧤 Barkas redt

8

De eerste kans van de wedstrijd is voor Sparta Rotterdam. Na een voorzet van Djevencio van der Kust raakt Oscar Fraulo de bal verkeerd. Daardoor gaat de bal richting het FC Utrecht-doel. Een reflex van Vasilis Barkas voorkomt een Rotterdamse voorsprong.

▶️ De bal rolt!

1

De bal rolt in een zonovergoten Stadion Galgenwaard!

FC Utrecht speelt in de eerste helft richting de Cityside en na de rust dus in de richting van de Bunnikside.

📸 Aftrap komt nabij!

14.14 uur

En dat in een zonovergoten Stadion Galgenwaard!

📋 De elf van Sparta Rotterdam

13.19 uur

En zie hier: de basiself van Sparta Rotterdam: Nick Olij; Saïd Bakari, Bart Vriends, Mike Eerdhuijzen, Djevencio van der Kust, Jonathan de Guzmán, Camiel Neghli, Metinho, Tobias Lauritsen, Pelle Clement, Koki Saito.

De aanvoerder van de Spangenaren, Bart Vriends, komt uit Amersfoort en speelde in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Ook Djevencio van der Kust genoot zijn opleiding bij de Academie van FC Utrecht, waar de linksback bovendien 24 partijen in de hoofdmacht speelde.

Tot de wedstrijdselectie van Sparta Rotterdam behoort ook Rick Meissen. De verdediger speelde enkele jaren in de jeugdopleiding voor FC Utrecht, kwam 58 keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie met de beloftenploeg en speelde 1 officiële wedstrijd in het vlaggenschip van de Domstedelingen.

🗞️ Opstelling bekend!

13.01 uur

Dit is de ploeg waarmee FC Utrecht straks start aan de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Ten opzichte van vorige week, toen met 1-0 werd gewonnen van Vitesse, twee wijzigingen in de basiself van Hoofdtrainer Ron Jans: Victor Jensen en Isac Lidberg starten, in plaats van Jens Toornstra en Othmane Boussaid.

Bovendien maakt Marouan Azarkan zijn rentree in de wedstrijdselectie. De flankaanvaller maakte op 17 maart, in de met 1-0 gewonnen thuispartij tegen NEC, voor het laatst speelminuten en was sindsdien vanwege een blessure afwezig.

📖 Nieuw magazine nu verkrijgbaar

11.53 uur

Vers van de pers: een nieuw FC Utrecht Magazine. Het thema van het tijdschrift: Stadion Galgenwaard. Een uniek gebouw, op een bijzondere plek. In het blad kun je genieten van prachtige foto’s van en mooie verhalen over dat bouwwerk aan het Herculesplein in Utrecht, dat voor veel mensen een speciale betekenis heeft. Het is een nummer geworden om te bewaren en te koesteren. Tijdloos. Net als Stadion Galgenwaard.

Het nieuwe FC Utrecht Magazine is gratis verkrijgbaar in de FC Utrecht Fanshop.

📢 Allemaal UUUUU!

11.22 uur

Sinds afgelopen dinsdag verkrijgbaar: de FC Utrecht Seizoenkaart voor de jaargang 2024/2025.

Wij zijn allemaal U. Die letter verbindt ons. Het is een gevoel. Het is wie wij zijn. En we zijn met steeds meer. De U wordt groter. Dikker. Nóg krachtiger. Een vetgedrukte hoofdletter. Het zit in ons doen, in ons laten. Het is een gebaar, een kreet. Schreeuw het uit, vol trots: UUUUU! Het is van jou. Van ons. Van iedereen. Samen. Wij zijn allemaal U.

Voor meer info en bestellen, klik HIER.

📺 Match Preview

11.03 uur

"Sparta is een goede ploeg, we hebben daar vorig jaar ook wel wat gelukkig gewonnen vond ik", vertelt Hoofdtrainer Ron Jans, in aanloop naar het duel met Sparta Rotterdam. "Als wij goed spelen zijn er een aantal dingen die opvallen en dat is met name de power van onze ploeg. Dat hebben we tegen Sparta zeker nodig."

Bekijk de volledige Match Preview:

📸 Rondje door het stadion

10.48 uur

Vaste prik voor de mediacrew van FC Utrecht: een aantal uur voor de aftrap een rondje maken door Stadion Galgenwaard.

Zie hier, de oogst van de ronde van vanmorgen:

🏆 Uitreiking David di Tommaso Trofee

10.11 uur

Wie wordt de opvolger van Tasos Douvikas als winnaar van de David di Tommaso Trofee? Op die vraag volgt vanmiddag, na afloop van de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, het antwoord. Dan wordt in Stadion Galgenwaard de award uitgereikt die hoort bij de door SupportersVereniging FC Utrecht georganiseerde publieksprijs.

Audrey, de weduwe van de overleden voormalig speler van FC Utrecht David di Tommaso naar wie de award is vernoemd, is samen met haar zoon Noah aanwezig bij de laatste competitiethuiswedstrijd van het seizoen en de aansluitende prijsuitreiking.

👕 Shirts onder de hamer

09.44 uur

De shirts die vanmiddag door de spelers van FC Utrecht worden gedragen, gaan na afloop van de partij onder de hamer. 

Heb jij jouw zinnen gezet op het scoren van een uniek collector's item als aandenken aan dit seizoen? Houd dan de SITE van MatchWornShirt in de gaten!

📺 El Karouani en Flamingo blikken vooruit

09.27 uur

Wat Souffian El Karouani en Ryan Flamingo verwachten van FC Utrecht - Sparta Rotterdam? Ze vertellen het in de voorlaatste reguliere uitzending van dit seizoen van FC Utrecht TV:

🏟️ Uitverkocht!

08.43 uur

Volle bak vanmiddag in Stadion Galgenwaard: vrijdagmorgen gingen de laatste tickets voor FC Utrecht - Sparta Rotterdam al over de toonbank.

Dit seizoen komen op de thuisduels van FC Utrecht nog meer mensen af dan de voorgaande jaargangen. Het toeschouwersaantal van vanmiddag zal dat indrukwekkende gemiddelde alleen maar verder doen stijgen.

⚔️ Matchday!

08.00 uur

'Zondag is ons daggie!', klinkt het vanmiddag ongetwijfeld weer uit duizenden kelen aan het Herculesplein: het is matchday!