Drie talenten sluiten aan bij eerste elftal

11 mei 2024

Joshua Mukeh, Silas Andersen en Adrian Blake van Jong FC Utrecht naar A-kern.

Verdediger Joshua Mukeh, middenvelder Silas Andersen en aanvaller Adrian Blake maken na deze jaargang de overstap van Jong FC Utrecht naar de A-kern van de Utrechtse Eredivisionist. Nazjir Held en Wessel Kooy, momenteel ook uitkomend voor de beloftenploeg, krijgen de kans in de voorbereiding op seizoen 2024/2025 stage te lopen bij het eerste elftal van Hoofdtrainer Ron Jans.

Mukeh (20) draagt sinds 2018 het shirt van FC Utrecht. Hij doorloopt diverse lichtingen van de jeugdopleiding, waarna hij in 2021 aansluit bij het beloftenteam. Nadat hij op huurbasis in de hoofdmacht van TOP Oss ervaring opdoet, is hij dit seizoen met regelmaat de aanvoerder van Jong FC Utrecht. Hij maakt ook al geregeld deel uit van de wedstrijdselectie van het eerste elftal, maar heeft in de ploeg van Jans zijn debuut nog niet gemaakt.

De Deense middenvelder Andersen (19) versterkt de Jong FC Utrecht-selectie in de zomer van 2023. Hij komt dan over van het Italiaanse Internazionale. Deens jeugdinternational Andersen is dit seizoen een vaste waarde in de beloftenploeg en maakt op 31 maart 2024 in het uitduel met Feyenoord zijn debuut namens FC Utrecht in de Eredivisie.

Ook Blake (18) is bezig aan zijn eerste jaargang in Utrechtse dienst. Hij stapt afgelopen zomer van het Engelse Watford FC over naar de Domstedelingen en maakt het gros van zijn speelminuten in Jong FC Utrecht. Op 14 januari 2024 maakt Blake voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht, waarvoor de jeugdinternational van Engeland inmiddels vijf keer is uitgekomen.

“We zijn enthousiast over de ontwikkeling die Joshua Mukeh, Silas Andersen en Adrian Blake dit seizoen hebben doorgemaakt”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Zowel tijdens wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie als gedurende de trainingen met het eerste elftal, hebben zij laten zien wat ons betreft klaar te zijn voor de volgende stap. Het is mooi dat drie talentvolle spelers vanuit de beloftenploeg kunnen doorstromen naar de hoofdmacht. Voor Nazjir en Wessel, die zich allebei ook op een positieve manier hebben laten gelden dit seizoen, is het een mooie kans om zich aan de Technische Staf te laten zien."