Beloftenploeg in laatste uitduel van seizoen op bezoek bij De Graafschap

03 mei 2024

Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) voor voorlaatste keer deze jaargang in actie in Keuken Kampioen Divisie.

De laatste uitwedstrijd van het seizoen 2023/2024 staat voor Jong FC Utrecht vandaag (vrijdag) op het programma. Het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren, die vandaag zijn 45ste verjaardag viert, neemt het in Doetinchem op tegen De Graafschap. In de Achterhoek gaat de bal om 20.00 uur rollen.

Jong FC Utrecht en ADO Den Haag hielden maandag in Stadion Galgenwaard het grootste deel van de wedstrijd gelijke tred, maar toch stond het Utrechtse talententeam aan het einde van de rit met lege handen. Na zeventig minuten incasseerden de Domstedelingen een penalty én een rode kaart, en dat was de opmaat voor een ontsnapping van de Hagenaars: 0-2.

Winst op eigen veld
Eerder dit seizoen slaagde Jong FC Utrecht er wel in De Graafschap te verslaan. Het werd op Sportcomplex Zoudenbalch 2-0 voor de rood-witten, dankzij doelpunten van Tobias Augustinus-Jensen en Jesse van de Haar. Eén keer eerder lukte het Jong FC Utrecht om De Graafschap te verschalken. Dat was op 30 januari 2017. Het werd toen 3-2 en namens de Utrechtse beloftenploeg scoorden Nick Venema, Menno Koch en Sylla Sow.

Oogst in de Achterhoek
In Doetinchem won Jong FC Utrecht nog nooit van De Graafschap. Alleen op 24 september 2021 verlieten de Utrechtse jongelingen De Vijverberg niet met lege handen. Het werd toen 2-2. Jeffry Fortes (eigen goal) en Derensili Sanches Fernandes namen de Utrechtse doelpunten voor hun rekening. De andere vijf onderonsjes tussen de Superboeren en de Utrechtse talenten werden in de Achterhoek in het voordeel van De Graafschap beslist.

Superboeren in vorm
De Graafschap koerst af op de play-offs, waarin de Gelderlanders een gooi gaan doen naar promotie naar de Eredivisie. In de vorige drie duels liet de ploeg van Jan Vreman zien dat het met de vorm al wel aardig snor zit. Op eigen veld werd gewonnen van Telstar (5-1) en MVV Maastricht (3-0) en op bezoek bij het op promotie azende Roda JC Kerkrade eindigde het onbeslist: 1-1.

Live updates via X en Instagram Stories
De bal gaat vanavond om 20.00 uur rollen in Doetinchem. Niet van de partij bij De Graafschap – Jong FC Utrecht, maar wel benieuwd naar het verloop van de match? Volg dan de updates via X en Instagram Stories, of schakel in op ESPN Extra, dat de wedstrijd uitzendt.