Anthony Descotte speelt ook komend seizoen voor FC Utrecht

13 mei 2024

Belgische aanvaller (20) wordt nogmaals gehuurd van RSC Charlerloi.

Het rood-witte shirt van FC Utrecht wordt ook komend seizoen door Anthony Descotte gedragen. De Domstedelingen huren de 20-jarige aanvaller nogmaals van RSC Charleroi. Met de Waalse club is FC Utrecht ook een optie tot koop overeengekomen.

Aanvaller Descotte speelt in de jeugdopleidingen van JS Taminoise, JSC Heppignies-Lambusart-Fleurus, RAEC Mons, Standard Luik en RSC Anderlecht voordat hij in 2019 neerstrijkt bij RSC Charleroi. Namens De Zebra’s debuteert de jeugdinternational – Descotte komt uit voor België Onder 15, 16, 17, 19, 20 en Jong België – in het betaalde voetbal.

Op de laatste dag van de wintertransferperiode van het seizoen 2022/2023 komt Descotte op huurbasis naar FC Utrecht, dat dan ook de optie afdwingt – en die later licht – om de aanvaller ook in jaargang 2023/2024 te huren. Nu heeft FC Utrecht opnieuw overeenstemming met RSC Charleroi bereikt over de huur van Descotte voor nog eens een jaar, plus een optie tot koop. Als FC Utrecht die optie licht, ligt de spits tot medio 2029 vast in de Domstad.

“Anthony heeft zich tijdens zijn eerste halfjaar bij FC Utrecht al direct op een goede manier gemanifesteerd in zowel het eerste elftal als de beloftenploeg”, vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Dit seizoen heeft blessureleed ervoor gezorgd dat hij weinig zijn stempel kon drukken. Dat doet niets af in het vertrouwen dat wij hebben in de kwaliteiten en het potentieel van Anthony. Daarom zijn we blij dat we ook komend seizoen over hem kunnen beschikken en dat we een optie tot koop hebben afgedwongen in de huurovereenkomst met RSC Charleroi.”