Aanvoerder Nick Viergever tekent nieuw FC Utrecht-contract

09 mei 2024

Geroutineerde verdediger (34) ook komend seizoen actief voor Utrechtse FC.

Aanvoerder Nick Viergever heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw FC Utrecht-contract. De routinier (34) begint na de zomerstop zodoende aan zijn derde seizoen in dienst van de Domstedelingen, waar hij zich nu tot medio 2025 aan heeft verbonden.

Meer dan 450 wedstrijden als profvoetballer heeft Viergever op de teller staan, als hij in de zomer van 2022 vanuit SpVgg Greuther Fürth de overstap maakt naar FC Utrecht. De verdediger maakt voor het eerst zijn opwachting in de Eredivisie op 10 mei 2009, in het shirt van Sparta Rotterdam. Bij die club geniet de achterhoedespeler uit Capelle aan den IJssel ook zijn jeugdopleiding.

In de zomer van 2010 verkast Viergever van Zuid-Holland naar Noord-Holland, waar hij vier seizoenen voor AZ en vervolgens ook vier jaargangen voor Ajax speelt. Als voetballer van AZ debuteert Viergever, onder bondscoach Louis van Gaal, op 15 augustus 2012 in het Nederlands Elftal. Viergever komt uiteindelijk tot drie caps met Oranje.

In 2018 zet Viergever de stap van Ajax naar PSV, dat hij in de zomer van 2021 verlaat om in Duitsland zijn eerste buitenlandse avontuur aan te gaan. De verdediger wordt aangetrokken door SpVgg Greuther Fürth, waarmee hij 23 keer uitkomt in de Bundesliga.

Bij FC Utrecht is Viergever een vaste waarde in het eerste elftal, waarvoor hij inmiddels 48 partijen heeft gespeeld.

“Nick beschikt over een schat aan ervaring, opgedaan in onder meer de Champions League, Bundesliga en het Nederlands Elftal. Die ervaring neemt hij mee in zijn rol als aanvoerder binnen de ploeg", vindt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Nick kan terugkijken op een sterk jaar en wil die lijn volgend seizoen doortrekken. We zijn blij dat hij dat bij FC Utrecht gaat doen.”