Zege op Zoudenbalch: FC Utrecht verslaat Helmond Sport

21 maart 2024

Treffers van Blake, Azarkan en Lidberg leveren overwinning op in oefenduel.

FC Utrecht boekte vanmiddag (donderdag) een zege op Sportcomplex Zoudenbalch. Aan de Koningsweg was het team van Hoofdtrainer Ron Jans een maatje te groot voor Helmond Sport. Adrian Blake en Marouan Azarkan scoorden in de eerste helft, Isac Lidberg bepaalde na de break de eindstand op 3-0.

Met de bal aan zijn voet rukt hij op, over de linkerflank. Menig Helmond Sport-verdediger houdt er rekening mee dat Adrian Blake een voorzet gaat geven, maar de Engelsman heeft andere plannen. Hij trekt naar binnen, duikt in de ruimte die ontstaat en haalt dan verwoestend uit. Met z’n rechtervoet stuurt hij de bal hard de bovenhoek in. Keeper Robin Mantel van de Brabanders moet het antwoord op de pegel van Blake schuldig blijven: 1-0, na ruim een half uur spelen op Sportcomplex Zoudenbalch.

Azarkan kopt raak
Daar zijn de klanken van La Cucamarcha nog maar net gedoofd, of de discjockey mag het nummer alweer instarten. Na een schot van Blake komt de bal bij Marouan Azarkan, die van dichtbij een doeltreffende kopbal produceert: 2-0.

Lidberg bepaalt de eindstand
Helemaal eenrichtingsverkeer is het op het voetbalveld aan de Koningsweg niet, maar FC Utrecht is wel met kop en schouders de bovenliggende partij. Dat resulteert in de eerste helft naast twee treffers ook in de nodige kansen voor de FC uit de Domstad. Het team van Hoofdtrainer Ron Jans gaat na de pauze door met het creëren van mogelijkheden. Isac Lidberg is de eerste die er eentje verzilvert. De Zweed werkt van dichtbij de bal binnen: 3-0.

Speelminuten voor jongelingen
Geen moment komt de Utrechtse overwinning in gevaar; al is het natuurlijk niet zo dat er punten op het spel staan. Wedstrijdritme opdoen, dat is voornaam. Bovendien biedt het treffen met Keuken Kampioen Divisie-team Helmond Sport de gelegenheid aan jonge talenten, zoals Joshua Mukeh en Gibson Yah die in de basis staan en Wessel Kooy, Rickson van Hees, Nazjir Held en Lynden Edhart die invallen, om zich te tonen in het vlaggenschip.

Van der Hoorn in de spits
En ruimte voor een klein experiment is er ook, deze donderdagmiddag. In het laatste kwartier van de partij staat Mike van der Hoorn in de spits bij FC Utrecht. De centrale verdediger, voor deze gelegenheid dus even aanvaller, werkt hard maar slaagt er niet in de score verder op te voeren.   

Feyenoord-uit, daarna PEC Zwolle-thuis
Komend weekend ligt de Eredivisie stil, vanwege interlands. FC Utrecht’s vlaggenschip pakt de draad weer op met een uitwedstrijd tegen Feyenoord, op zondag 31 maart. Drie dagen later, op woensdag 3 april, staat een thuispartij tegen PEC Zwolle op de rol. 

FC Utrecht - Helmond Sport 3-0 (2-0)
35. Adrian Blake 1-0
38. Marouan Azarkan 2-0
60. Isac Lidberg 3-0

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 275.

Scheidsrechter: Nurettin Eren.

Opstelling FC Utrecht:
Mattijs Branderhorst; Niklas Vesterlund (46. Wessel Kooy), Mark van der Maarel (74. Rickson van Hees), Joshua Mukeh, Souffian El Karouani (46. Nazjir Held); Can Bozdogan (61. Nick Viergever), Gibson Yah (58. Othmane Boussaid), Victor Jensen (74. Sam Lammers); Marouan Azarkan (61. Jens Toornstra), Isac Lidberg (74. Mike van der Hoorn), Adrian Blake (61. Lynden Edhart).

Opstelling Helmond Sport:
Robin Mantel; Bram van Vlerken (75. Amin Doudah), Doke Schmidt, Elmo Lieftink (69. Pius Kratschmer), Bryan van Hove (46. Joeri Schroijen); Lucas Vankerkhoven (75. Joseph Amuzu), Peter van Ooijen (75. Michel Ludwig), Michael Chacon; Mohamed Mallahi (46. Tarik Essakkati), Hakon Lorentzen, Arno van Keilegom.