Zakaria Labyad vervolgt loopbaan in China

01 maart 2024

Aanvaller (30) verruilt FC Utrecht per direct voor Yunnan Yukun FC.

Aanvaller Zakaria Labyad vervolgt zijn loopbaan in China. De 30-jarige Utrechter verruilt FC Utrecht per direct voor Yunnan Yukun FC.

Utrechter Labyad begint bij USV Elinkwijk met voetballen. In 2004 verruilt hij de opleiding van die Utrechtse club voor die van PSV. In Eindhoven breekt Labyad door in het betaalde voetbal. Met zijn sterke spel in Noord-Brabant verdient Labyad een transfer naar Sporting Clube de Portugal. Die club verhuurt Labyad aan Vitesse en het Engelse Fulham, waarna Labyad in januari 2017 neerstrijkt bij FC Utrecht.

Tijdens zijn eerste periode in het shirt van de FC uit zijn geboortestad komt Labyad tot 58 wedstrijden waarin hij goed is voor 20 goals en 16 assists. Ajax neemt Labyad vervolgens over van de Domstedelingen. Na vier seizoenen in Amsterdamse dienst vertrekt Labyad transfervrij uit de hoofdstad, om enige tijd later zijn rentree te maken bij FC Utrecht. Tijdens zijn tweede periode bij de Utrechtse FC speelt Labyad 18 officiële duels, waarin hij 1 goal en 1 assist noteert.

“Zakaria moest de voorbije periode genoegen nemen met een rol als reservespeler, terwijl hij na een intensief revalidatietraject niets liever wilde dan wedstrijden spelen en daarin belangrijk zijn voor zijn team”, schetst Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Nu deed zich voor hem de kans voor zijn loopbaan te vervolgen in China en gaf Zakaria bij ons aan voor dit avontuur te willen gaan. Wij gunnen hem de overstap en willen Zakaria bedanken voor zijn geleverde bijdrage. We wensen hem heel veel succes in het vervolg van zijn carrière.”