Winst met ruime cijfers voor FC Utrecht Vrouwen tijdens vermakelijk duel in Kralingen

24 maart 2024

FC Utrecht Vrouwen sluit Vrouwenvoetbal WKND af met 1-4 overwinning op Excelsior Vrouwen

In de 67e minuut is Excelsior tweemaal dichtbij de gelijkmaker, maar Febe Copier blijft kalm en stopt beide schoten. Nog geen minuut later ziet de wedstrijd er compleet anders uit, wanneer Eshly Bakker de bal voorgeeft en Nurija van Schoonhoven een verdedigster en de keepster van Excelsior uitspeelt. Van Schoonhoven, die deze week een nieuw contract tekende bij FC Utrecht Vrouwen, vergroot de voorsprong naar 1-3.

Mooie aanval resulteert in doelpunt
Na een mooie dribbel van Van Schoonhoven op het middenveld, geeft ze de bal perfect mee in de loop van Eshly Bakker. Op haar beurt geeft Bakker een rustige voorzet, die perfect op maat is. Sam de Jong staat helemaal vrij voor het doel en schiet binnen: 0-1. Met haar goal wordt er een einde gemaakt aan een reeks van vijf competitiewedstrijden waarin FC Utrecht Vrouwen niet tot scoren kwam.

Verdubbeling voorsprong
Een paar minuten later zijn Van Schoonhoven en Bakker opnieuw betrokken bij de voorbereiding van een doelpunt. Van Schoonhoven weet de bal bij Bakker te krijgen. Vervolgens dribbelt Eshly Bakker het zestienmetergebied binnen, waar zij tegen haar been getikt wordt door een Excelsior-verdedigster en zo de aanval niet af kan maken. Scheidsrechter Giovanni Verhoeve legt de bal op de penaltystip en Bakker schiet beheerst over de grond in de linkerhoek de 0-2 binnen.

Met een 1-2 voorsprong de rust in
Na een eerste helft waarin FC Utrecht de overhand heeft in het Van Donge & De Roo Stadion, maar waarin beide teams tot meerdere kans komen, lijkt de uitploeg zonder tegendoelpunt de rust in te gaan. Echter, net voor rust lukt het Copier niet om een afstandsschot van Sabrine Ellouzi buiten de doelpalen te tikken. Met deze 1-2 tussenstand is de spanning terug in de wedstrijd.

Van Schoonhoven breidt score verder uit
Na rust komt de Rotterdamse ploeg beter uit de startblokken en creëert het meer kansen. De schoten worden alleen niet benut. De Utrechtse verdediging werkt alle ballen weg en de schoten van afstand komen niet langs Copier. Ondanks de druk van Excelsior, is het toch opnieuw Van Schoonhoven die als eerste na rust een kans benut. Nu zijn de rollen omgedraaid en geeft Eshly Bakker een lange bal op Van Schoonhoven. Ondanks een verdedigster en keepster Pothof die de bal proberen te blokkeren, blijft Van Schoonhoven koel tijdens haar dribbel richting goal. Ze kapt Pothof uit en schiet vervolgens beheerst binnen. Hiermee zet ze de Utrechters in de 68e minuut op een 1-3 voorsprong.

Groenendijk benut fout
Slechts twee minuten later is het opnieuw raak. Excelsior-verdedigster Groenewegen wil de bal na een verovering rustig terugspelen op de Rotterdamse keepster, maar ziet daarbij Tami Groenendijk over het hoofd. De bal komt precies in de looplijn van de Utrechtse spits. Groenendijk staat recht tegenover Pothof, kapt naar buiten en schiet vervolgens hard de 1-4 binnen. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd komt er opnieuw veel dreiging vanuit de thuisploeg, maar de Utrechtse verdedigsters blijven rustig. Net voor het eindsignaal gaat een vrije trap van Excelsior nog rakelings over het doel van Copier. Een paar seconden daarna ontstaat er uit een mooie aanval opnieuw een grote kans voor FC Utrecht. Na een goede voorzet van Groenendijk, schiet Elisha Kruize de bal die nog in de lucht hangt hard op goal. Pothof weet de bal nog weg te tikken, waarmee de 1-4 voorsprong in het Utrechtse voordeel ook de eindstand van de wedstrijd is.

Op bezoek in Sittard
Met de 1-4 overwinning staat FC Utrecht Vrouwen na het weekend dat in het teken stond van het Nederlandse vrouwenvoetbal, zesde in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Tevens is dit ook de grootste competitieoverwinning van het seizoen voor de ploeg uit de Domstad. Volgende week zaterdag 30 maart gaat FC Utrecht Vrouwen op bezoek bij Fortuna Sittard, op jacht naar een nieuwe overwinning. De volgende thuiswedstrijd van FC Utrecht Vrouwen is op zondag 21 april. De kaartverkoop start binnenkort via de ticketpagina.

Excelsior Vrouwen – FC Utrecht Vrouwen (1-4)
23. Sam de Jong, 0-1
29. Eshly Bakker, 0-2 (penalty)
44. Sabrine Ellouzi, 1-2
68. Nurija van Schoonhoven, 1-3
70. Tami Groenendijk, 1-4

Scheidsrechter: Giovanni Verhoeve

Aantal toeschouwers: 2.053

Gele kaarten: Fleur Mol, Rachel Kleine (Excelsior Vrouwen), Lena Mahieu (FC Utrecht Vrouwen)