Wedstrijd van de Week: FC Utrecht O18 knokt zich naar overwinning

23 maart 2024

Een rode kaart na een ongelukkig duel maakte het er niet makkelijker op.

Niets aan de hand. FC Utrecht O18 stond op een 1-0 voorsprong toen het vlak voor de rust tegen een rode kaart aanliep. Een hardwerkende thuisploeg was met 10 man nog steeds mans genoeg om gevaar te stichten in de Tilburgse verdediging. Door met zijn tienen alles te geven werd de voorsprong toch behouden.

Een rode kaart voor Rafik el Arguioui vlak voor rust was de gamechanger voor FC Utrecht O18. Tot dat moment was FC Utrecht O18 toch wel de bovenliggende partij, die met een 1-0 voorsprong (doelpunt van Per Kloosterboer) op de rust af ging.

Want vanaf het moment dat FC Utrecht O18 met 10 man kwam te staan was het een kwestie van voorkomen dat Willem II O18 zou gaan profiteren van de man-meer situatie, terwijl er voorin bij de Domstedelingen heel hard gewerkt werd om te voorkomen dat de Tilburgers konden opbouwen. En dat lukte bij vlagen best goed.

Van aanvallen kon er weinig sprake zijn alhoewel de thuisploeg, áls ze doorkwamen, meteen gevaarlijk was. O.a. een bal op de kruising van Nordin Bukala was daar het gevolg van. Maar veel verder dan dat kwamen ze niet.

Aan de andere kant had Willem II O18 redelijk veel balbezit, combineerden ze lustig richting doel van Justin Eversen, maar dat leverde niet veel meer dan een enkele gevaarlijke situatie op. Die vervolgens vaak vakkundig en soms met kunst en vliegwerk door de Utrechtse verdediging onschadelijk werd gemaakt. Willem II O18 was in de 2e helft optisch dan wel de bovenliggende partij, maar kon dat uiteindelijk niet in de score tot uitdrukking brengen.

Eind goed, al goed zou je daarom kunnen stellen. Maar dat gold uiteraard niet voor El Arguioui en zijn rode kaart. Ook al was het een goed duel om de bal waarbij beide spelers voor de bal gingen en elkaar daarbij raakten.

FC Utrecht O18 - Willem II O18 1-0
18' 1-0 Per Kloosterboer