Wedstrijd van de Week: FC Utrecht O15 haalt flink uit

17 maart 2024

Een sterk spelend FC Utrecht laat tegenstander kansloos.

Een gretig en goed spelend FC Utrecht O15. Veel doelpunten, een hattrick, een prachtige stift en mooi aanvalsspel. Bovendien werd achterin de nul gehouden. Dit kwam doordat de thuisploeg tot aan het eindsignaal goed geconcentreerd bleef spelen.

Vandaag was Sparta O15, een zeer traditierijke vereniging, op bezoek. De mannen hadden er zin in. Vanaf het begin werd er ten aanval getrokken. In de 4e minuut kregen we een corner die gevaar opleverde. Sparta O15 sloeg de aanval af maar FC Utrecht O15 kreeg de bal in de persoon van Driss. Hij gaf de bal aan Noah en in de 5e minuut stond het 1-0. De 2-0 volgde direct na de aftrap. Sparta O15 verloor de bal en Daeley was er als de kippen bij en schoof de bal naar Noah die hem binnen tikte. Er volgde een mooie aanval op rechts met 3 spelers en 1 keer raken. Het leverde geen doelpunt op. Het was mooi om te zien. In de 22e minuut kreeg Sparta O15 een vrije trap rand 16 schuin links van de keeper. Deze kwam niet helemaal goed uit de verf en Julien nam de bal mee en gaf een steekpass op Adam. hij stiftte vanaf 18 meter op "Bergkampiaanse" wijze de 3-0. Werkelijk een fraai doelpunt. Sparta O15 gaf wel weerstand. Zij beschikten over een paar technische spelers. Afmaken was echter niet kun sterkste punt. In de 32e minuut trok FC Utrecht O15 weer ten strijde met Bright aan de bal, hij kapte op de rand 16 een Spartaan uit en gaf de bal aan Rayan die de 4-0 maakte.

Na rust hetzelfde beeld. FC Utrecht O15 gedreven op zoek naar meer goals door vooral elkaar te helpen en de posities te bewaken. In de 48e minuut scoorde Rayan de 5-0 doordat Noah de bal tegen een tegenstander schoot. Uit die kaats kon hij makkelijk scoren. In een aanval in de 53e minuut schoot Adam snoeihard de bal op goal maar die schampte de paal aan de buitenkant. Twee minuten later was het wel raak. Kandjoura kaatste met Miles en zij liepen beide richting de goal. Miles legde de bal fraai op Kandjoura die de 6-0 maakte. Na goed doorgaan van Driss in de 57e minuut kopte Noah tegendraads de bal in de goal en verwezenlijkte daarmee zijn hattrick. Adam nam in de 60e minuut een vrije trap met veel gevoel maar de bal kuste de lat en ging daardoor over. Het laatste doelpunt, de 8-0, kwam op naam van Hillel. Hij ging er op links vandoor en schoof in de korte hoek binnen.