Veiling unieke shirts levert ruim zesduizend euro op

06 maart 2024

Opbrengst acties FC Utrecht Kids Day voor Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis.

De veiling van de unieke shirts die de spelers van FC Utrecht droegen tijdens Kids Day heeft, in combinatie met andere acties die rondom die speciale wedstrijd werden opgetuigd, een bedrag van 6.135 euro opgeleverd. Die opbrengst is voor Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis, het goede doel voor iedereen die wil bijdragen aan het (kinder)ziekenhuis.

De shirts waarin de voetballers van FC Utrecht speelden tegen FC Volendam waren stuk voor stuk voorzien van unieke prints op de rug: de namen en rugnummers waren namelijk ontworpen door kinderen uit het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Na afloop van de partij gingen de tricots, waarvoor wereldwijde aandacht en belangstelling was, onder de hamer.

Mede dankzij de veiling van de shirts is een bedrag van 6.135 euro bijeengebracht voor Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis, dat met de steun van donateurs, bedrijven, fondsen en stichtingen zorgt voor de beste zorg, behandeling en een kindvriendelijke en comfortabele omgeving in het UMC en WKZ.

Deze week werd in de FC Utrecht Skybox in het WKZ de cheque voor Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis symbolisch overhandigd aan kinderen die momenteel in het Wilhelmina Kinderziekenhuis verblijven. FC Utrecht en het WKZ hebben een hechte en jarenlange band, die tijdens de succesvol verlopen Kids Day nog maar eens werd onderstreept.